woensdag 3 augustus 2016

Dag 2 van het 10 dagen project.


Gisteren ben ik daadwerkelijk aan de slag gegaan met de ideeën die ik uitwerkte voor het 10 dagen project. Dit project is opgestart via een Facebookpagina en weblog van Marion's kladblog

Hoe ging het?

  • Ik ben 's morgens begonnen met schilderen. De avond tevoren had ik 1 kaart getekend. Maar omdat het fijn is met 2 kaarten te werken heb ik er nog 1 bijgetekend. Wanneer de 1 droogt kan ik verder met de andere.
  • Ik ben heel bewust bezig geweest met ervan te genieten. Het is niet direct het doel om een grote productie te maken. Ik wil er weer plezier in krijgen. Ik heb ooit een leuke column gelezen van Aaf Brandt Corstius  aafbc.nl . Zij beschreef hierin dat ze een ordelijke chaoot is. Nu, ik kan stellen dat ik een snelle bedachtzame ben. Ik vind snel leuk. Ik geniet van snel. Ik geniet ook van meerdere dingen tegelijk te doen. Maar ik ken ook de keerzijde van snel. Ineens bang worden. Ineens schrikken van alles wat ik opgestart ben. En zo snel gaan dat ik mezelf voorbij ren. Daarnaast kan ik lang nadenken voor ik iets doe. Kan ik uren prutsen aan een aquarel die allang niet meer mooi is. Dat heb ik nu willen voorkomen. Ik heb alle tijd genomen. Tijd om delen van de aquarel tussentijds te laten drogen. Om er niet stiekem toch even aan te zitten. Een aquarel die nat is, is zo mooi. Ik heb nu weer eens goed gekeken hoe mooi dit wel niet is. Ik keek niet om te zien of hij al droog was. Nee, kijken hoe subtiel kleuren vermengd worden. Dit gebeurt vaak door de verf en het water zelf. En ik help ook  een beetje. Zo heb ik een klein  beetje ceruleum blauw aangebracht en ik was verrukt van het effect.


  • Ik had me voorgenomen ' s avonds te tekenen. Maar dat is niet gelukt. Ik was moe en had totaal geen zin. Daarom ben ik blij dat ik het totaal aantal kaarten wat ik wil bereiken niet te hoog heb gesteld. Uiteindelijk is het doel, weer van het schilderen te gaan genieten.
Het is nu alweer een andere dag en ik ben vanmorgen weer aan de slag gegaan. ik voelde me gisteren de hele dag heel lekker. Kijken of dat vandaag weer lukt.
.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015