woensdag 4 februari 2015

Zon, de pop bijna aangekleed en boeken perikelen.

Ha.... een zonnetje
 
 
De pop begint vorm te krijgen
Mieke, Ik weet dat het hoofd er op een nadere manier op moet
Ik heb het er zo voor de foto op gezet
De andere manier moet ik nog uitdokteren :-)
 

En ik kocht leuke spulletjes bij Dille en Kamille
 
Ik ben ook naar de bibliotheek geweest. Ik vond het moeilijk om nieuwe boeken te kiezen. Ik ben nog zo in Nietzsche sferen en in de sfeer van eind 19-e eeuw. Ik heb zoveel steden en mensen leren kennen. Ik dacht dat ik veel over Duitsland te weten zou komen. Maar Nietzsche verkreeg op heel jonge leeftijd een lerarenpositie aan een universiteit in Bazel, Zwitserland. Op latere leeftijd leidde hij een zwervend bestaan door Zwitserland en Italië. Interessant want zo leer ik over plaatsen waar ik anders niet aan zou denken, zoals Nice, Turijn en Sils-Maria. Ik heb veel websites en foto's verzameld op pinterest./gmwatercolors/Nietzsche.
 
Ik heb het boek nu uit. Het is een moeilijk te lezen biografie, Het vergde veel concentratie. Het betreft ook een wereld waar ik weinig van weet. De muziek en achtergronden bij de muziek van Wagner, de filosofie van voor Socrates etc. Ik zocht verder in de bieb naar een biografie van iemand uit diezelfde tijd, bijv. Wagner of Lou von Salome. Ik vond niets. Wat ik vond waren de boeken van Nietzsche zelf. Ik nam Ecce Homo mee naar huis. Ik bedacht het volgende. Ik lees Ecce Homo en de kinderjaren van Gogol ( een boek wat me al eerder in de bieb stond toe te lachen) als romans voor de komende maand. (Volgende maand lees ik dan 2 Nederlandse auteurs). Daarnaast bestudeer ik nu deze maand de biografie over Nietzsche intensiever. Daarnaast heb ik een super gemakkelijk leesbare biografie over Josephine de Beauharnais, haar en haar tijd ken ik goed, ik lees het ter ontspanning.  Op deze manier blijf ik binnen de wensen die ik heb voor mijn boekenprojekt 2015.
 
Zonet vond ik mijn kaart "de Glazen Stolp" weer terug. Hij lag op de grond. Ik heb ook zonet een "Werner"" kaart getekend.
 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015