maandag 7 februari 2022

Januari, hoe ging het deze maand en wat heb ik zoal gedaan?


Januari en het begin van februari. Heel veel grijs, grauw buiten. Gisteren een hoos aan regen. Leuk om tegen het raam te zien en het geluid te horen. Eergisteren maakten we een wandeling. Het zonnetje scheen en er waren blauwe delen in de lucht. Ik had vooral een route bedacht. Het  bleek veel kouder dan we dachten met een geniepige wind. We liepen daarom een verkorte route. Ik, de wandelaarster was blij weer thuis te zijn. 


Ik zie ze nu ook
Deze staan in een gemeenteplantsoen

Hunkeren naar de lente. Ik vind het eigenlijk zo zonde van de winter. Mijn verstand zegt, elk seizoen heeft zijn waarde. Ik las in een tijdschrift dat de natuur zich terug trekt. Ik probeer het te beseffen. Want straks is het lente en dan vliegt de lente ook weer voorbij, zo zonde. Nee, eerst nog genieten van de winter.


Nu, in januari lukte me dit slecht. Grauw, grauwer, grauwst, buiten. Binnen donker. Is dat erg? Nee, gezellig, kaarsen aan, hier en daar een lamp met diffuus licht. In een cocon van licht schilderen, lampje boven mijn werk, het is allemaal leuk.


Ik kocht lente bloemen,
 wil de lente naar me toe trekken


Echt.......? Of toch nog even genieten van de periode ernaar toe? De eerste kleine knoppen, de krokussen die nu bibberend proberen hun hoofd boven water te steken. Dit deel van de winter is fascinerend. Al die kleine tekenen, dat het echt ooit weer groen wordt. Wanneer ik nu foto's van de zomer zie, dan doet het groen me bijna pijn aan mijn ogen. Kan het echt zo groen zijn.....? Ja echt. Maar nu nog even het grijs en bruin en alle tinten daar tussen in. 


Ik ben iets leuks aan het doen. Ik heb een Etsyshop, een webshop waar ik kaarten die ik schilder of groter werk op verkoop: Etsy/KLEURRIJKwatercolors Ik verkoop altijd de originelen. Maar ik heb er echt spijt van dat ik sommige originelen kwijt ben. Ik heb ze opgestuurd of elders verkocht. Ik heb ook kaarten die ik zelf wil houden, maar ik wil ze ook verkopen. Nu bedacht ik, zal ik eens proberen ze nog eens te maken?

En..... het lukt. 


En kijk, het blauwe druifje dat ik voor de foto afknipte staat nu in een vaasje


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015