maandag 3 september 2018

Mijn biografieproject project 2018. Liesbeth List Dave Boomkens.


Heb het leven lief, kijk niet achterom en heb nergens spijt van.


Liesbeth List, de dochter van de vuurtorenwachter van Dave Boomkens. Wat een stijl en wat een stem heeft deze vrouw.

Het eerste wat ik hoorde, zo mooi
SHAFFY CANTATE


DE VLUCHTELING  


Het was fijn om nog eens alles te lezen.  Over haar jeugd. Geboren te Bandoeng, Nederlands-Indië, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De eerste jaren van haar leven bracht ze door in een jappenkamp. Nadat haar moeder vlak na de bevrijding zelfmoord had gepleegd, kwam ze met haar vader naar Nederland. Ze had een slechte relatie met haar stiefmoeder en werd uit huis geplaatst. Ze kwam terecht in een weeshuis, maar toen ontdekt werd dat ze nog een vader had, moest ze vertrekken en kwam vervolgens terecht bij betaalde pleegouders in Alkmaar. Toen haar stiefmoeder in 1948 op een vakantie op Vlieland vernam dat een bewoonster graag een kind wilde adopteren, werd ze achtergelaten. Wat een begin van je leven. 

De liefde tussen Ramses Shaffy en Liesbeth. Haar liefde voor haar man, dochter en kleindochter. Haar trots en blijdschap dat zij erin slaagde om vanuit het niets; zij het verlate kind, zelf een familie te stichten.

Voor mij zijn hoogtepunten
 Liesbeth List zingt Jacques Brel 

Haar contacten met  Frank Boeijen. De zanger - tekstschrijver- componist liet weten het een enorme eer te vinden om met Liesbeth samen te werken.

In 1999 benaderde Albert Verlinde haar om de rol te spelen van Edith Piaf in de musical Piaf. Volgens Verlinde was er in Nederland maar één persoon die Piaf zou kunnen spelen en dat was Liesbeth List.

Ik schrok toen ik las dat zij aan een vorm van dementie lijdt. Ik vind het erg voor haar. Maar de manier waarop zij ermee omgaat is een voorbeeld. lindanieuws/liesbeth-list-75-beeindigt-haar-carriere

Liesbeth: "Het is mooi geweest. Ik heb een fantastisch artistiek leven gehad met vele hoogtepunten en ik heb prachtige, interessante mensen uit het binnen- en buitenland leren kennen en mee mogen samenwerken. De vele prijzen, onderscheidingen en bovenal de liefde van het publiek hebben mij er altijd bovenop gehouden. Ik ben een dankbaar, trots en gelukkig mens.

Biografieprojekt 2018
Dave Boomkens - Liesbeth List 
Jan Wolkers - Onno Blom
Chrissie Hynde - Roekeloos
Gorbatsjov - William Taubman
Paul McCartney -  Philip Norman 
Cecile en Elsa, strijdbare freules - Elisabeth Leijnse
Charlotte Bronte

Mijn verjaardagsbloemen.De bloemen voor mijn verjaardag zijn aan het verwelken

Ik heb de bloemen die nog goed zijn
in een kleiner vaasje gezet
En toen...……
Ik kwam op allerlei ideeën om foto´s te maken

  


Ik tekende ze ook
.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015