dinsdag 19 juli 2022

Wandeling, terug naar het verleden en ..... het is WARM.

Ik doe nog steeds de wekelijkse boodschappen op maandag om 13.00 uur. Ik doe dit sinds Jumbo dit tijdstip bedacht voor ouderen in de Corona tijd. Gisteren ging ik vroeger in verband met de warmte. En vanmorgen weer omdat ik wat vergeten was. Wat een aardige binnenkomst, citroenwater.

Diverse manieren om je huis koel te houden

Ons huis is omringd door heel veel bomen. Daarom blijft het relatief koel. Dat het anders kan hoor ik van mijn broer en een vriendin. Zij overweegt om airconditioning aan te schaffen, hij heeft het al. Wanneer ik de tv en de radio volg slaan we in Engeland en hier in Nederland records, zo warm was het nog nooit. 

Het nationale hitteplan is weer tevoorschijn gehaald. Salem verbaast zich, in Egypte is het maandenlang zo warm.  Wordt het overdreven? Begrijpen mensen niet uit zichzelf dat je onder bomen of in de schaduw van huizen moet lopen, veel water moet drinken? De vierdaagse is een driedaagse geworden. Toch lopen er mensen vier dagen. Eigenzinnig, onafhankelijk denkend? Niet tegen gezag kunnend, je niets door een ander laten vertellen? 


Ik kocht een leuke, kleinere gieter en een nieuwe snoeischaar bij de Praxis. Ik wandel er altijd naar toe. De winkel staat in een aansluitende wijk waar wij vroeger woonden. Ik noem het de nostalgische tocht. Het is een flink eindje wandelen. Het huis waar we woonden was een van Dam eenheid. Een klein huis op de begane grond met een voor en achtertuin, het had 1 slaapkamer, de keuken onderdeel van de woonkamer. Onze tuin was zo mooi. Degene die er nu woont lijkt wel nooit thuis, altijd zonwering naar beneden. De voortuin is nu kaal en ooit liep ik achterom en zag dat de achtertuin nu vol tegels ligt, zo zonde. Alle buren die we hadden wonen er ook niet meer. Het heeft altijd iets triests er te lopen, triests en ook iets leuks, ooit woonde ik daar.

Onderweg er naar toe lopend zag ik mijn eerste Nederlandse vlag ondersteboven hangend. Het huis van een hondentrimster. Ik liep er langs, ze had de ramen open. Ik zag haar bezig met een hond, zodra de hond me zag begon hij hard te grommen.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015