zondag 17 september 2023

Wat heb ik zoal gedaan?


Ik heb het gevoel heel veel gedaan te hebben
Maar ik heb geen idee meer wat
Ik ga het hier eens proberen te ontrafelen
  • Ik veranderde de tuintafel in een meer op de herfst gericht. Ik zie al pompoenen liggen, maar dat vind ik nog iets te vroeg.  De rode besjes komen van een struik in de tuin. De rozen zijn nog van mijn verjaardag. Ze begonnen lelijk te worden, hier liggen ze nog even mooi. 
IK GING NAAR DE STAD


Ik vertelde al eens dat ik bij de nieuwe winkel Sostrene Grene een leuke leesbril had gekocht
Maar............hij brak behoorlijk snel
Ik moest toch in de stad zijn, dus nog eens naar de winkel
En maar gelijk 3 leesbrillen gekocht

MUURSCHILDERIJ


Salem maakte in opdracht een prachtige muurschildering op doek 
Het doek hing in de woonkamer
Het is nu klaar en alles kon weer terug gezet worden
Grond schoonmaken, poetsen, zwaar werk, vermoeiend en schilderijen terugzetten


OPRUIMEN
Dit was de aanzet tot, en nu doorpakken en elke dag iets opruimen/wegdoen

Ik vertelde al eerder in het jaar daarmee te beginnen, maar het werd niets, ik kreeg zulke nare gevoelens. Achteraf gezien begrijp ik dat goed, want ik begon met het moeilijkste. Spullen van mijn overleden ouders en mijn boeken. Herinneringen, schuldgevoel, iets weggooien wat van hen is? Zo vond ik in een doos bretels en een stropdassenophouder. Ik heb ze uiteindelijk weggegooid. Het voelt niet al te slecht, want ik heb deze foto.


Wat betreft de boeken, dat is ook zo lastig. Ik heb nog mijn meisjesboeken, een stapel Bressen uit de jaren 70, een flinke stapel boeken over astrologie, ja, in de jaren 80 kon ik een horoscoop trekken, een stapel "vrouwen" boeken uit, wanneer was het dat er vrouwenboekhandels waren, eind jaren 80, jaren 90. Ik ga ze nooit meer lezen. Ik kon het over mijn hart krijgen een aantal boeken weg te doen, o.a. dikke puzzelboeken van mijn vader. Maar genoemde stapels boeken, het lukte me nog steeds niet ze weg te doen. Wel heb ik alles geherstructureerd. Het staat nu allemaal veel mooier. 

Mijn opruimen heeft een doel. Ik wil ontrommelen. Ik heb nu de twee lastigste klussen gedaan. Hoewel er nog tassen vol oude brieven en een tas vol bankafschriften zijn, heel veel foto's, waarvan ik niet meer weet wat ik precies heb. Ik heb me nu voorgenomen elke dag een kastje, elke dag een half uur en eens kijken waar we dan zijn aan het eind van het jaar. Het jaar daarna ga ik verder. En..... echt ook wegdoen.

Natuurlijk lees ik regelmatig, maar wat me de afgelopen dagen bezig houdt zijn
  • De komende verkiezingen
  • Klimaatproblematiek, de klimaatactivisten waar ik 100 % achter sta

  • Ik bekijk momenteel alle opnames van de Parlementaire Enquête Commissie Fraude bestrijding. Het is begonnen toen ik op Twitter, pardon X, het bovenstaande verhaal tegenkwam. Verhoorweek 2 | Tweede Kamer der Staten-Generaal, (klik). Gisteren bekeek ik de verhalen van twee gedupeerde families. Verhoorweek 1 | Tweede Kamer der Staten-Generaal(klik).
  • Ik kan het bijna niet geloven dat dit in ons land is gebeurd. Zelf werkte ik bij het Arbeidsbureau wat later CWI en nog later onderdeel van de UWV werd. Ik ging 2012 met pensioen, de periode waarin Kamp etc. bezig was met het opstellen van de fraudewet. Klantvriendelijkheid was bij mij nr 1 en ik heb het zelfs tegen de verdrukking in vol gehouden. Bij het CWI kreeg ik voor het eerst te maken met "handhaving". Daarvoor kende ik het woord niet. Ik kreeg dingen te doen, die me uiteindelijk ziek maakten. Gelukkig kwamen daarna de competentietesten en kon ik me als tester inzetten. Dat een overheidsinstantie mensen zonder enige uitleg kan betichten tot fraudeur en daarna alle kanalen tot communicatie afsluit, ik vind het een misdaad. 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015