zondag 27 maart 2016

Mijn 49 weken project. Het modekwartier in Arnhem.

 
 
Deze week wilde ik voor mijn 49 weken project informatie zoeken over het Modekwartier in Klarendal in Arnhem. Ik zou er volgende week dinsdag naar toe gaan met een vriendin. Maar we hebben de afspraak afgezegd. Het blijkt dat een aantal winkels niet open zijn op dinsdag en dat vinden wij jammer. Bovendien willen we eigenlijk liever gaan wanneer de wijk groener is. Op Google Earth zag ik hoe leuk het er dan allemaal uitziet. We hebben de afspraak nu verzet naar een datum in mei. Om toch te kunnen voldoen aan mijn 49 weken project geef ik hier weer wat ik allemaal uitgezocht had.
 
Het Paradijs heb ik al eens bezocht. Ik vind de illustraties die zij maken zo leuk. Links zien jullie op de foto het theeservies dat ik van hen heb. 
 
 Het Paradijs
 
Het Paradijs – Studio & Winkel
Klarendalseweg 172
6822 GH Arnhem
 
OPENINGSTIJDEN
dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
zaterdag 11:00 – 17:00 uur
 
Het Paradijs is opgericht door drie illustratoren; Els ten Klooster, Esther Hörchner en Maaike Burgers. In september 2009 zijn we als zelfstandig ontwerpers gestart met onze eigen studio. Hun werk is gedetailleerd en verfijnd, met af en toe een knipoog. Hun blog: het Paradijs Hun website: hetparadijs.net

Mon Fleuri
Klarendalseweg 34
Handgebonden boeketten met verse veldbloemen
 
Do 10:00 uur – 17:00 uur
Vr 10:00 uur – 17:00 uur
Za 10:00 uur – 17:00 uur

Deze winkel wil ik echt heel graag eens zien. Op hun website vind ik o.a. informatie over rouwbloemen. Ik hou zelf het meeste van veldbloemen en rozen en deze winkel is daarin gespecialiseerd. Kijk maar eens naar dit rouwboeket

 Sweet Sugar Hill
Klarendalseweg 376
vrijdag 12:00 tot 18:00
zaterdag 09:00 tot 18:00
zondag 12:00 tot 18:00
sweetsugarhillbakery

Sweet Sugar Hill is het zoete zusje van bistro Sugar Hill en wordt gerund door Margo van Lierop. Zij bestiert vanuit haar zoete winkel, gelegen in het Modekwartier in hartje Klarendal, haar ovens en tovert daar van haar geheime recepten de heerlijkste taarten. Samen met vrolijke bakcollega's (in hun super schattige outfits) word je verwelkomd in een klein paradijs. Je vindt er taarten (en veel meer) naar authentieke recepten met een eigen twist. Een bezoekje aan de winkel doet je wanen in grootmoeders tijd. Naast al het zoets en heerlijk hartigs wordt je oog verwend met antieke tegeltjes, oude suiker- en snoeppotten en ouderwetse weegschaal. Een ware hotspot in het Arnhemse Klarendal waar ambacht centraal staat.


De BakbarWinkel
Klarendalseweg 434  Arnhem
Openingstijden - woe t/m za van 11:00 tot 17:00

De Bakbarwinkel bevindt zich in het hart van het Modekwartier Arnhem. We hebben alles in huis voor het zelf maken van overheerlijke authentieke taarten en koekjes. Zo verkopen we bijzonder mooi vormgegeven DIY pakketten waarmee iedereen in een handomdraai zelf de heerlijkste taarten en koekjes kan maken. Verder hebben we lokale ingrediënten zoals meel van de Molen en boter en eieren van oa. de Doorwerthse boerderij Veld en Beek. En uiteraard hebben we allerhande gereedschappen, uitstekers, beslagkommen, bakboeken, presentatie items en nog veel meer!


Heleen van der Meer
 
Woensdag:
12:00
-
17:00 uur
Donderdag:
12:00
-
17:00 uur
Vrijdag:
12:00
-
17:00 uur
Zaterdag:
12:00
-
17:00 uur
  
Midden in Klarendal, aan de Klarendalseweg, heeft Heleen van der Meer, sinds 2008, haar atelier en ook een winkel. Hier kun je terecht voor unieke tassen en klein lederwaren zoals agenda omslagen, riemen en portemonnaies. Alles wordt in eigen atelier vervaardigd. De gehele collectie, te bezichtigen op de website, is hier op voorraad of eventueel te bestellen en op korte termijn leverbaar.
Voor alle modellen uit de collectie, kijk op de website: www.heleenvandermeer.nl
De tassen van Heleen van der Meer zijn altijd van leer. Al zie je dat soms niet op het eerste gezicht. Bijvoorbeeld door op het leer geschilderde strepen of het gebruik van hele zachte soorten leer. De ontwerpen zijn draagbaar, praktisch en staan bekend om hun kleuren. De ontwerpster kiest graag onverwachte kleurcombinaties en houdt van kleurrijke details.


  Dress me Dutch
Sonsbeeksingel 106
Di / Tue: 10.30 –17.30
Woe / Wed: 10.30 –17.30
Do / Thu: 10.30 –17.30
Vr / Fri: 10.30 –17.30
Za / Sat: 10.00 – 17.00
Zo / Sun: 13.00 – 17.00
modekwartier/dress-me-dutch/
 
Bij Dress me Dutch vind je alleen Nederlandse merken die met vakmanschap gemaakt worden, en bij voorkeur in Nederland zelf. Er wordt gekozen voor designers die diervriendelijk werken, kiezen voor ecologische materialen, fair trade, duurzaam, recycling hoog in het vaandel hebben, of vrouwen een opstap bieden naar een beter leven met baan.
 

 Danielle Origami lampen
Adres gegevens: Klarendalseweg 163
 
"Bij origami voeg je niets toe,
haal je niets weg.
 Je werkt met wat er is."

En dat fascineert mij mateloos. Ik ben totaal gegrepen door het idee dat je alles uit de wereld om ons heen kunt herscheppen uit een simpel vel papier. 
 
----------------
 
Met openbaar vervoer
 • Bus van het Centraal station naar het Velperpoort station
 • langs de spoorlijn de Sonsbeeksingel volgen. 


  Ik ben nog niet klaar met mijn zoektocht
Bovenstaande bedrijfjes vielen mij als eerste op.
 tegen mei ga ik weer verder zoeken

 ----------------
 
 Mijn 49 weken project
 1. Pesto maken
 2. Wanten/handschoenen breien
 3. Sokken breien
 4. De theorie rond het bakken van een cake
 5. Mijn kaarten op een nieuwe manier tekenen
 6. De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
 7. De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
 8.  De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
 9. Europa is helemaal veranderd sinds ik naar school ging. Hoe heten de landen nu?
 10. Groentespreads maken
 11. Crêpes Suzette maken
 12. Hoe maak ik Baba Ganoush
 13. Quakers en Amish
 14. Indianen
 15. De slavernij
 16. Treinen in America
 17. Route 66
 18. Tolstoi (afkomstig via mijn boekenproject)
 19. een nieuwe TV kopen
 20. Kaarten maken n.a.v het nieuws
 21. rouwkaarten ontwikkelen
 22. Een nieuw tijdschema bedenken
 23. Vrijer teken- en schilder materialen gebruiken
 24. Modekwartier
 25. Afsluitende week globale informatie USA 
Wat wil ik de volgende week gaan onderzoeken? Ik ben nu geruime tijd bezig met het lezen  over de USA. Ik heb veel boeken gelezen. Ik wil de volgende week gebruiken om hier wat eenheid in te krijgen. Wat begrijp ik er tot nu toe van? Wat niet? Ik wil de zoektocht ook gebruiken voor mijn boekenproject. Want ook hier las ik veel over de USA. Kortom een afsluitende week voor mijn zoektocht USA.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015