K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

maandag 17 augustus 2015

Regen en wat doe ik dan.

Ik vind het eigenlijk heel fijn dat het nu voor de tweede dag regent. Gisteren heb ik, onder de plu, boodschappen gedaan. Maar vandaag blijf ik binnen. Wanneer de zon schijnt krijg ik een enorme drang naar buiten te gaan. In onze tuin hebben we zon van 10.30 tot 14.00 uur.  Ik zit daar dan zoveel mogelijk. Vaak wordt het te warm en loop regelmatig ons koele huis binnen. Maar dan nog wil ik na 2 uur, wanneer de zon uit de tuin vertrekt, naar buiten. Het maakt me soms helemaal gek. Ik wil, ik wil, ik wil. ................Buiten is het dan warm, schijnt de zon in mijn ogen, is veel  van het groen droog. Maar ik voel me tevreden, nog meer zonnestralen opgevangen, heerlijk........Straks na de regen ruikt alles heerlijk, hangen erover druppels aan. Dat is eigenlijk de tijd om naar buiten te gaan.


En wat doe ik dan nu? Ik ben met Twitter bezig. Een paar jaar terug zat ik er ook op. Mijn account werd gehackt. Ik vond het geen ramp te stoppen, want echt leuk vond ik het niet. Maar nu heb ik het profijt van Twitter gevonden. Ik begrijp ook ineens het nut van # hashtags. Ik ben via lijsten nu een eigen informatiekanaal aan het opzetten. Het leuke van Twitter is dat het korte berichten zijn. Ik heb nu een lijst mbt The Bronte Sisters, Jane Austen, huizen waar schrijvers woonden, boeken en nog veel meer. Ik heb er echt plezier in ze te maken. En iedere keer wanneer ik iemand vind die ergens verstand van heeft voeg ik die toe. Zo heb ik een leuke verzameling vrouwen die iets weten over het Victoriaanse tijdperk, maar ook kunstenaars van diverse disciplines, die ik anders niet zou kennen. Bijvoorbeeld iemand die kostuums ontwerpt. Het zoeken geeft veel plezier.

Zelf tweets versturen vind ik nog wel een beetje ENG. De foto van de baby kaarten verzameling is mijn laatste. Ik heb hashtags gebruikt in de hoop dat ik meer mensen bereik. Ik zou namelijk zo graag wat meer kaarten verkopen. Van deze kaarten zijn er 3 verkocht. Ik zeur dus eigenlijk, zeg ik streng tegen mezelf. Ik ben er heel blij mee, met deze drie, maar over het algemeen zou ik wat meer willen verkopen. Nu ben ik helemaal niet het type om zomaar onbekenden te benaderen. Ik ben 1 keer naar een galerie geweest waar ik graag wilde hangen. De eigenaar deed zo vervelend, dat het me echt alle lust verder te proberen ontnam.

4 opmerkingen:

Mapi zei

Hallo Geri, volgens mij gaat morgen de zon weer schijnen en krijgen we nog iets als een nazomer ...

Lilian zei

Hoi Geri,
Zomaar kwam ik voorbij jouw blog en ik kan natuurlijk niet weer vertrekken zonder een berichtje achter te laten: wat een mooie dingen maak je! Die ogen onder de koptekst van je blog...echt wauww!

Laat je niet ontmoedigen door zo'n zuurpruim (is moeilijk en ik snap je reactie ook wel) en probeer het gewoon nog eens ergens. Je weet: brutalen hebben de halve wereld. Zijn er bij jouw in de buurt geen kleine winkeltjes waar je op proef eens een setje kaarten in het rek zou kunnen zetten? Of anders... die optie zag ik laatst bij een illustratrice die ik volg: je kunt ook je kaartjes aanbieden via kaartje2go.nl, kijk maar eens hier: https://www.kaartje2go.nl/kaartenwinkel/aanmelden
Misschien iets voor jou?

Van Twitter weet en snap ik niet veel, maar geweldig dat het je zo veel plezier oplevert. Je fascinatie voor Jane Austen en de gezusters Brontë vind ik erg leuk om te lezen. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Groetjes,
Lilian

leideke zei

Hallo Geri

Je maakt echt hele mooie dingen, Dat vioolspelende meisje, en dat schilderij waarvan je de ogen op je site gebruikt zijn toppers!

Laat je niet gek maken door zo'n "professional". Probeer maar eens bij lokale winkels en bedrijven. Mijn werk hangt bijvoorbeeld bij mijn kapster en bij mijn man op het werk. Wanneer ze je persoonlijk kennen lukt dat wel.

Ik vind het knap zoals je overal inspiratie uithaalt, Je krijgt mij nog eens zover dat ik literatuur ga lezen in plaats van de fantasy waaraan ik verslaafd ben. ;)


groet'n Leideke Steur
Ps: Ik woon in Rheden, heb je daar het Carmiggelt huis al?

Geri Meftah zei

Wat een mooie reacties. Leideke, ik heb zoveel plezier om wat je schrijft over de literatuur. Ik ben vorig jaar begonnen met literatuur lezen. Daarvoor las ik ook al heel veel. Maar bij het woord literatuur kreeg ik de kriebels. Ik las wel over schrijvers, maar nooit hun boeken. Maar nu ik dat wel doe is er een wereld open gegaan. Je moet het echt eens proberen en.....misschien ga ik weleens beginnen met fantasy. Mijn moeder was gek op sf.

Lilian, leuke tip de kaarten website! En, als ik durf, ga ik het nog eens proberen. Jullie ondersteuning helpt daarbij hoor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.