K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van papier, van verf, van textiel, van tekenen en schilderen, ik hou van dieren, van mode, van de natuur, van geschiedenis, van geografie, van boeken, van tijdschriften, van kunst, van originaliteit, hou ervan om sfeer te maken, van fotograferen, van cultuur, de onze en van andere culturen.

Ik ben aquarelliste, I am a watercolorist.
Ik maak vrij werk en schilder in opdracht.

zaterdag 13 september 2014

Mode, herfst en een verjaardag.

Ik hou van kleren. Ik hou van mode. ik hou van de mode van vroeger. Ik hou van de kledingstijlen van andere landen. Ik bekijk graag modeboeken van vroeger en van nu. Echte boeken maar ook via internet.

Ik heb een heel leuk kort grijs jasje gekocht voor de koudere dagen van de herfst en verheug me erop het te gaan dragen. Eerst echter graag nog wel veel mooie dagen vol zon, het jasje hangt veilig te wachten.

Wat zijn er veel kledingwinkels in de stad. En allemaal, op een paar uitzonderingen na, verkopen ze hetzelfde. Wat is veel "for sale". Wat is het modebeeld allemaal hetzelfde. Wie koopt dit toch allemaal?

Dit jaar waren tijdens de zomer de lange rokken in, ik zag ze sporadisch op straat, echt mooi vind ik het niet. Ik herinnerde me, toen ik ze zag, hoe ikzelf in de 70-tiger jaren rond liep in een steenrode fluwelen rok tot op de grond, met glitters en sierdraad geborduurd, zo uit India. Prachtig vond ik het, mijn schoenen met verhoging eronder, mijn zelf gehaakte zwarte mutsje op mijn blonde haren.

Ik hou van kuitlange rokken met een slank afkledend jasje erboven. Ik las dat deze herfst de kuitlange rok weer in komt. Dit schijnen echter van boven gerimpelde rokken te zijn en die bedoel ik niet. Die maken dik en dat is het laatste wat ik wil.

Ik draag graag tunieken en jurken over leggings, het staat leuk. Maaarrrrr........ voor binnen. Voor buiten voel ik me wat onbehagelijk, de onderkant van de jurk of tuniek is net iets te kort. Ik ben dus vorig jaar op zoek gegaan naar een wat langere rok om eronder te dragen, maar kon het niet vinden, alles was kort. Nu echter, heb ik een zwarte rok gevonden tot net boven mijn knie die ik er heel mooi onder kan dragen. LEUK!

Ik heb in de loop der tijd wel een eigen stijl gekregen. Vinden jullie het leuk eens te kijken wat ik mooi vind? Klik dan eens op fashion-i-like van mijn Pinterest pagina.

PS Deze kaarten heb ik zelf geschilderd en zijn te koop voor 4 euro inclusief enveloppe.

EN........ wat een heerlijk weer is het de laatste dagen


 In de heemtuin de eerste herfstkleuren
 
 De eerste blaadjes op straat
 
En een verjaardag van een vriendin waar ik deze kaart naar toe stuurde

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.