donderdag 25 juli 2024

Tot op mijn bot geschokt.


Ik ben tot op het bot geschokt. Ik wilde dit blog meer gaan gebruiken voor leuke dingen. Maar nu moet ik toch iets schrijven over wat me bezig houdt. 

Gisteren keek ik naar CNN om de toespraak van Netanyahu te zien die hij gisteren hield voor het Amerikaanse Congres. Wat ik zag schokte me. In mijn naïviteit hoopte ik dat Netanyahu, nu president Biden afscheid neemt, zou zeggen dat Israël tekent voor een staakt het vuren. 

Hij kwam binnen onder een ovationeel applaus van de republikeinse kant van het congres. De republikeinen stopten niet met applaudiseren, bij alles wat Netanyahu zei. En wat hij zei was erg en waren deels leugens. En hiervoor ook een ovationeel applaus.

Na 10 minuten kijken en luisteren kon ik er niet meer tegen en ben weggelopen. Salem keek wel en ik hoorde het vanuit de verte. Ik ben daarna gaan slapen, wilde niets meer doen. 

Vanmorgen zag ik op X de reacties en ook een foto van een enkele democraat die niet opstond en niet applaudiseerde en een enkele met een bordje zoals de foto hierboven. Ik zag het niet "life", had ik het gezien dan had ik me misschien wat beter gevoeld. Er waren 80 democratische senatoren niet, uit protest bleven ze weg. Misschien was het beter geweest wanneer ze wel waren gekomen en waren blijven zitten. Zodat Netanyahu dit kon zien. Ik zag nu geen lege stoelen, wat gek is, hoe vulden ze dit?

Ik voel me nog steeds erg down en geschokt. Gelukkig komt Kamala Harris eraan, een licht in de duisternis. Wat me opvrolijkt is dat zij een Grassroot ondersteuning krijgt, 62% van de donaties zijn van mensen die nooit doneerden. Grassroots ("graswortels") is een Engelse term voor politieke processen die aan de basis worden ontwikkeld. Vaak betekent dit dat burgers in plaats van beleidsmakers initiatieven ontwikkelen en beslissingen nemen. wikipediaWat hoop en bid ik dat zij de volgende president wordt. 

Wat zij zegt is hier heel normaal

  • Iedereen een zorgverzekering
  • Iedereen moet lid kunnen worden van een vakbond
  • Een vrouw beslist over haar eigen lichaam
  • De middenstand sterk maken
  • Wapenbezit verbod

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015