donderdag 26 september 2024

Experiment.


Dit klokje heb ik pas gekocht, ik vind ze zo leuk, lekker ouderwets. 
Ernaast staat een stapel Happinezz bladen.

Wat me deze week bezig hield, naast al het andere........ huishouden, eten koken, opruimen, wereldnieuws etc. is:
De TIJD

Toen ik met pensioen ging heb ik nooit gedacht dat ik een tekort aan tijd zou krijgen. Ik werkte 36 uur per week, al die uren zou ik extra vrij hebben, wat een ongekende, heerlijke luxe. Maar ik ontdekte iets. En nu, na een flink aantal jaren ervaar ik het nog steeds. TIJD VLIEGT. Zo raar, begrijpen doe ik het niet, hoe kan dit nu? 

Van de week ook weer. Ik probeer altijd om 13.00 uur boodschappen te doen. Hoe kan het dan dat ik om 15.00 pas thuiskom? Natuurlijk, ik weet het, pas om 02.00 weggegaan. Maar....... daar was ik me niet van bewust. Voor mijn gevoel is het altijd vroeger dan de werkelijke tijd is. 

Daarom ben ik nu begonnen met iets wat ik een paar maanden geleden bedacht. Ieder kwartier even op mijn horloge kijken. Hoe laat is het eigenlijk en dan even rusten en bedenken wat ik met de komende tijd wil. Een stemmetje zegt tegen me, doe niet zo idioot, om het kwartier?????? Dan zeg ik streng terug, ooit werkte ik op het arbeidsbureau, ik begon er net en had 20 minuten gesprekken met klanten. Na iedere 20 minuten zat er een nieuwe klant, dus moest ik de tijd in de gaten houden, want....... er wachtte weer iemand. Waarom zou ik het toen normaal gevonden hebben en nu zou ik het gek moeten vinden? 

Ik doe het nu 3 dagen en het bevalt heel goed. Ik weet welk deel van de dag het is, hoe laat het is en bedenken wat ik wil gaan doen is leuk. Ik heb ook veel meer gedaan door deze methode. Jullie begrijpen, ik ga ermee door.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015