zondag 12 mei 2024

Mijn planner en een herinnering aan lang geleden, de 80-er jaren.


Hoe gaat het met mijn planner en mijn plannen? Ik heb 2 plannen die ik graag wil doen uitkomen, maar waar ik tegelijkertijd enorm tegenop zie. Ze zijn opgenomen in mijn planner en ik ben ermee bezig. Maar, 1 ding, geen dwang..........komt het niet, dan komt het niet. Wanneer ik daadwerkelijk stappen zet, dan zal ik erover schrijven.

Ik lees weer. Ik ben nu begonnen aan een biografie over Sartre. Dit boek kreeg ik vorig jaar van een vriendin voor mijn verjaardag. Ik was midden vorig jaar helemaal in de ban van Simone de Beauvoir en wilde deze biografie over Sartre ook graag hebben. Ik las toen ongeveer de helft. En nu, een jaar verder ben ik opnieuw begonnen.......ik vind het toch een mooi boek. 


De tuin............wow, een explosie van groen, ineens. Werken in de tuin had ik niet opgenomen in mijn planner. Gaat wel tijd kosten, maar, leuke tijd.


Opruimen en wegdoen, ineens is er niets moeilijks meer aan. Ik reorganiseer dingen, zoek uit, dit geeft veel voldoening. Zo heb ik de trui weggebracht, die al vanaf de 80-er jaren opgevouwen onder in een kast lag. Ik breide hemzelf. De steek was prachtig, de kleur crème-achtig en maakte me bleek. Misschien heb ik hem 1 keer gedragen en me er vervelend in gevoeld. Maar.......het was zoveel werk en zo kundig gemaakt. Dus lag hij daar, onderin die kast.

In de jaren 80 was breien hip. Ik herinner me dat ik en 3 vrouwelijke collega's tijdens vergaderingen op kantoor breiden, heel gezellig. Tot onze leidinggevende, die op onze hand was, negatief commentaar kreeg van.....ja, van wie? Hij trok het zich aan en verbood het ons. Wij bedachten een plagerijtje. We gingen naar een handwerkwinkel. Haalden daar borduurzijde en de keer erop tijdens een vergadering zaten wij te borduren. Hij werd zo boos. We maakten het goed met hem en stopten met breien en borduren.


Thuis maakten wij het borduurwerk af
We hebben dus alle vier een speldenkussen met herinnering
We halen de herinnering nog regelmatig op

De foto maakte ik in Egypte
Het is 1 van mijn mooiste foto's die ik daar maakte
Analoog, nu zou ik er een stuk afknippen aan de bovenkant

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015