vrijdag 24 mei 2024

U staat jarenlang aan de zijkant......


Ik wilde het debat in de Tweede Kamer volgen. Het begon met een juichende Wilders, hij is zo trots. Maar kan het niet laten, geregeld venijnig en zuigend. Een gotspe is het wanneer hij tegen de SP zegt dat ze altijd aan de kant heeft gestaan, nooit verantwoordelijkheid heeft gedragen......... De man die zelf altijd aan de kant stond en in feite nog niets heeft gepresteerd, ja een rapport met 3 anderen gemaakt, wat nog volledig uitgewerkt moet worden en twee kandidaten voorgedragen als informateur, waar een smet op zat.

Daarna Timmermans, in en in fatsoenlijk. Net alsof hij in een vorige eeuw leeft. De tijd dat politici in en in fatsoenlijk waren. Maar nu.......? Timmermans dus intens fatsoenlijk, Jetten fatsoenlijk, Bikker, slim haar vragen, ze deed het super vriendelijk, maar ondertussen haarscherpe vragen. Dan komt Yesilgoz, een verhaal apart. 

Zij komt in de clinch met Mirjam Bikker en Rob Jetten. Zij wappert met haar papieren, leest 27 punten voor die onze regering, de afgelopen jaren bovenop wat de EU vraagt, verzonnen heeft, extra dingen dus..... die zonder enig probleem nu al weggehaald kunnen worden.......... Wat ze niet vertelt is dat het VVD-ers zijn die het beleid maakten de afgelopen 14 jaar. En niemand die dit tegen haar zegt, behalve de SP, in een klein bijzinnetje.

Staatssecretarissen van Justitie (incl. migratie): 2010-2015: Teeven (VVD) 2015-2017: Dijkhoff (VVD) 2017-2019: Harbers (VVD) 2019-2022: Broekers-Knol (VVD)  
2022-nu: Van der Burg (VVD)

Ook Yesilgoz is venijnig, oa tegen de Partij voor de Dieren. Zij verwijt de PvdD dat er zo'n verkeerd asielbeleid was........de pot verwijt de ketel, echt zo intens raar.

Hierna haak ik af, het is een paar uur verder, ik kan er niet meer tegen. Later op "X" zie ik de inbreng van de BBB. Zoiets heb ik nog nooit gezien, intens dom. 

s' Avonds hoor ik de commentatoren. Wilders is geen seconde in problemen gekomen is het globale commentaar. Pas wanneer ik op "X" iemand lees die zegt dat er gepest en getreiterd werd, dringt het echt tot me door wat ik hoorde en zag. Ja, pesten en treiteren. Heb ik dit ooit eerder gehoord? Partijen die anderen de mond snoeren door te zeggen dat ze maar 3,4, 5 zetels hebben. Wat willen ze eigenlijk zeggen? is het geen heel erg anti democratische opmerking? Naar mijn idee is dit niet eerder gebeurt dat regeringspartijen met zoveel venijnigheid en zo neerbuigend de oppositie bejegenen. En het lijkt gewoon gevonden te worden door de doorsnee commentator. Een heel vreemd proces.

Ik ben blij met de liberale fractie binnen de EU, die de Nederlandse VVD in de ban wil doen, ben benieuwd of het ook echt gebeurd. Ik ben blij dat er in Engeland zo snel nieuwe verkiezingen komen. Zal Labour weer terugkomen? Echt...... na het hele Brexit gebeuren.......? Hoor ik nu echt dat het Hongaarse volk demonstreert tegen Orban? Ik hoop, hoop, hoop, bidt, bidt, bidt dat het angstbeeld, dat de EU bij de nieuwe verkiezingen verrechtst, niet of in veel mindere mate zal gebeuren. Kan ik weer rustiger ademhalen. 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015