maandag 23 september 2024

Wat staat ons nog te wachten.


 De foto's maakte ik tijdens een wandeling om het huis

Ik heb inderdaad twee dagen de Algemene Beschouwingen van de Tweede Kamer op de voet gevolgd. Weliswaar ben ik niet doorgegaan tot 03.00 s' morgens, maar wel het grootste deel. Waarom eigenlijk? Ik hou van politiek, met de paplepel in gegoten, mijn moeder was ook zo. Samen tot diep in de nacht naar de Amerikaanse verkiezingen kijken, het was leuk. En....ik vind het fijn zelf de nuances te ontdekken, wanneer je het later hoort navertellen is dit ook een interpretatie van de spreker. Nu kan ik meer een eigen mening vormen.


Het begint hier en daar te kleuren

Ik denk dat het NSC met vuur speelt. Blijkbaar denken ze Wilders te kunnen temmen, door ingekapseld te hebben, dat de wet een goede juridische onderbouwing moet krijgen. Hij wil perse een noodwet,  hoewel de oppositie duidelijk blootlegde dat een spoedwet sneller gaat. Voordeel voor Wilders? Hij kan met een noodwet de Tweede Kamer uitschakelen. Deze man, met zijn partij, waar hij alleen lid van is en er dus geen leden-achterban is die hem controleert. Waar wijst dit op? Niet bepaalt op een democratische instelling. 

De wet moet worden voorgelegd aan de Raad van State, stel deze wijst de wet af en alles wijst daar op, kan Wilders dan zeggen, kijk rechters zitten mij in de weg...........En dan? Ik hoop en bidt dat mijn somberste gedachten niet uit zullen komen. 

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015