donderdag 17 oktober 2024

RAMSEY NASR & RAOUL HEERTJE over HOE NU VERDER in GAZA en ISRAËL | Bar Laat


Toen ik hier naar keek moest ik huilen. En toen Raoul Heertje zei, dat hij bang was te gaan huilen, terwijl daar, ver weg, mensen echt in de ellende zitten, tsja..............Maar toch, net als Ramsey Nasr, je voelt je zo machteloos, kijkend naar alle ellende. Voor een probleem dat zo gemakkelijk is.......( luister naar hen). 

Wanneer ik naar de kaart kijk en zie hoe een heel klein stukje land de Palestijnen nog hebben, zo een ieniemienie stukje land en ook dat wordt hen steeds meer afgepakt, met bruut geweld. 

Ik begrijp de Westerse wereld niet, onze politici niet. Ik ben tot op het bot geschokt. Ja, Ramsey, kinderen die na ons komen, zullen ons vragen stellen. Wat zeggen we dan? We hebben aan Turkse Nederlanders voorgehouden dat ze moeten accepteren dat ze zich schuldig maakten aan volkerenmoord in Armenië. Wie gaat ons onze ellende en nalatigheid voorhouden, de volkorenmoord die wij financierden en lieten gebeuren? Onze kinderen? 

Ik hoor Ramsey Nasr en Raoul Heertje zeggen dat Israël Hamas heeft grootgebracht. Ik weet niet wat ze bedoelen. Ik leg het "COPILOT" voor 

Het idee dat Israël betrokken was bij de oprichting van Hamas komt voort uit de geschiedenis van de organisatie. In de late jaren 1970 en vroege jaren 1980, ondersteunden sommige Israëlische autoriteiten indirect de opkomst van Hamas als een manier om de seculiere Palestijnse beweging, zoals de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), te verzwakken. Dit gebeurde door financiële steun te geven aan islamitische organisaties die later onderdeel werden van Hamas. Het doel was om een religieus alternatief te bieden voor de seculiere nationalistische bewegingen die op dat moment dominant waren.  Israëlische steun voor Hamas - Wikipedia

Op een conferentie van de Likud-partij in 2019 zei Benyamin Netanyahu:[11][12]

"Iedereen die de oprichting van een Palestijnse staat wil dwarsbomen, moet het versterken van Hamas en het overmaken van geld naar Hamas steunen... Dit maakt deel uit van onze strategie – om de Palestijnen in Gaza te isoleren van de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever."

Dit weten onze politici toch ook? Nu ik dit lees word ik nog misselijker en bozer en opstandiger. Hoe is het in vredesnaam mogelijk? 

  • Ik dacht lang dat onze steun aan Israël voortkomt uit onze schaamte en schande wat betreft de pogroms en Holocaust die in Europa plaatsvonden. 
  • Nu denk ik eerder dat er belangen achter zitten die niet uitgesproken worden. Want de merkwaardige mengeling van politici die nu Israël steunen? Denk aan Geert Wilders met zijn keppeltje op, terwijl binnen zijn vriendenkring sommigen de AFD, le Pen, Orbän, Vlaams belang, Melonie, naziliederen zingen? Hoe rijmt dit?
  • Welke belangen? Tsja...

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015