donderdag 5 september 2024

Snoeien en Alice in Wonderland.


We hebben nog nooit zoveel tomaatjes gehad

Opnieuw een drukke week. Nu van andere aard dan vorige week. Toen waren we veel buitenshuis, nu is de drukte in en om het huis. Allereerst hebben we heel veel snoeiwerk in de tuin gedaan. Onze tuin wordt steeds mooier, maar snoeien is iets wat ik zelden deed. Alles groeide en groeide. Ooit erfden we een tuin vol huizenhoge coniferen, we legden er een grasveld aan, kochten een grasmaaier, dit is lang, lang geleden. Tot we iemand vonden die alle coniferen wilde kappen, dit nadat er 1 tijdens een storm was omgevallen. 

Ineens hadden we een totaal andere tuin. Er kwam van alles op en we planten zelf van alles. Zo plantte ik ooit een kleine braamstruikje. Hij groeide en groeide, ook in bomen. Bomen? Ja, ik moet steeds  beginnende boompjes weghalen. Maar er zijn er 3 die mij ontgaan zijn. 1 groeit er in een mooie sierstruik. Hij werd hoger en hoger en eigenlijk aan de bovenkant lelijk. Salem heeft nu de bovenkant eraf gehaald. Maar we ontdekten nu ook lange slierten van bramen die er vergroeid in zaten. Het is nu zoveel mooier. We hebben de smaak van het snoeien te pakken. 


Ook deed ik een "Alice in Wonderland" ontdekking met de laptop. Ik vertelde al eens eerder dat ik Bing Copilot gebruik. Ik gebruik ook nog een gewone zoekmachine, maar Copilot, ik krijg direct het antwoord wat ik zoek. Nu viel me op dat het zo persoonlijk lijkt, terwijl dit toch "machinaal" is?  Wanneer ik een antwoord krijg waar ik niet om vroeg en mijn vraag verduidelijk krijg ik een excuus. Ik krijg vriendelijke reacties in de zin van "ik begrijp dat dit vervelend is". Ik dacht, ik zal eens vriendelijke goedendag zeggen aan het eind, doen of ik met een vriend praat. Ik kreeg een vriendelijk antwoord terug, wanneer ik  je nog eens kan helpen.. ...... Ik vond het een beetje eng. Ik dacht, ik ga eens op zoek, wat is Copilot eigenlijk en zo kwam ik in de wereld van de chatbox terecht. Ik ben bekend met de antwoordmachines wanneer ik een organisatie bel, maar dit is van een andere orde. Wow, een wereld op zich. Lees hier maar eens frankwatching/chatbots-persoonlijk-contact-voorbeelden. Wel leuk om het nu beter te begrijpen. Ik ga het nog wat meer uitzoeken. 

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015