maandag 31 oktober 2022

Wat heb ik zoal gedaan.


Vorige week wandelde ik heel wat af
Genoot van de herfst
Het is veel te warm voor de tijd van het jaar, wat ik ENG vind
Binnenkort begint de klimaatconferentie, deze keer in Egypte
"Zoomen" is er niet meer bij
Overal weer gigantische mensenmassa's

Weliswaar zijn we nu voorzichtig met het gebruik van stroom en gas, maar dat is omdat we schrikken van de prijs en misschien een beetje voor het klimaat. Zal dit nieuwe gedrag blijvend zijn? Ik heb er een beetje een hard hoofd in. 

Wij hebben de verwarming nog steeds niet aan. Is goed uit te houden, maar komt waarschijnlijk ook omdat het buiten zo warm blijft. Ons huis is een koel huis, in de zomer heerlijk, nu wat minder. Wanneer het echt koud wordt sluiten we de verwarming van slaapkamers, de badcel en het halletje. Verwarmd worden dan alleen de kamers waar we in zitten. Eens kijken hoe dit bevalt en vooral eens kijken of het gebruik van gas naar beneden gaat. 



Nog steeds veel prachtige dahlia's in de tuinen



En verkleurende bomen erboven


DE MEEST BIJZONDERE WANDELING GING NAAR....................


Ik las erover in het buurtnieuws krantje
Er is een gebouwencomplex in onze wijk gebouwd voor ouderen
Ik vertelde al eens dat ik me opgegeven heb voor Knarrenhof
Nu, dit gebouwencomplex lijkt erop
Vitale ouderen wonen elk in hun eigen twee-of driekamer complex
De meeste met een balkon, sommigen met een tuintje
Er is een lift en een gemeenschappelijke ruimte

Ik was er al een keer met Salem langs gelopen
Er was geen mens te zien
Wel zagen we het gebouw en de gemeenschappelijke tuin

Deze keer ging ik met een vriendin
En nu waren we heel veel mensen
We praatten met een aantal van hen, enthousiast
Het blijkt er zijn ook 21 woningen voor mensen die begeleid wonen, die zijn jonger
De minimum leeftijd is 55 jaar
Ik voelde me ineens oud
Ik vroeg ernaar, nee, ik zou niet de oudste zijn.......

We werden attent gemaakt op een kruidentuin, liepen erheen, echt leuk

En toen mochten we eens een kijkje nemen in de openbare ruimte waar men net thee zou gaan drinken
We ontmoeten een heel aardige vrouw, meisje zou ik eerder denken, ze bleek 55 jaar
Zij nodigde ons uit om haar tweekamerappartement te bekijken, zo aardig
Het was mooi en gezellig ingericht
Maar zo op het eerste gezicht klein

Waar ik wel een beetje van schrok
Iemand wil weg, zij werd omschreven als artistiek en hoogsensitief
En ze kan niet met haar buurvrouw overweg
O dear, wanneer ik mezelf moet omschrijven zou ik misschien ook wel zeggen..... artistiek en hoogsensitief. En een buurvrouw niet aardig vinden. Vraag die dan bij me opkomt is..... hoe sterk is het onderlinge contact? Er werd vertelt dat niets hoeft, maar toch.......


Terug bij home, sweet home
Waar ik begonnen ben met het maken van kerstkaarten


Ik heb er zoooooooo' nnnnnnn zin in


woensdag 26 oktober 2022

De Flow, een themanummer en TIJD........


Deze Flow kocht ik vandaag
Eronder 2 kaarten waar ik aan ben begonnen

Ik overweeg al een poosje een nieuw "label' te beginnen", oud(er) worden, het proces waar ik nu in zit. Het proces eens gaan beschrijven? Deels doe ik het al onder het kopje Alice. Hier vertel ik over een veranderende wereld, veelal digitaal en ik, die er als een soort Alice in Wonderland insta. Maar ouder worden is meer dan alleen dit. Wat me vooral interesseert is het emotionele en psychische aspect. Wat is dat ouder worden? Hoe voelt dat? Ik ben nu een ervaringsdeskundige aan het worden. En het lijkt me leuk er over te schrijven. 

  • De tijd vliegt. Toen ik met pensioen ging dacht ik, nu heb je zeeën van tijd, denk toch eens in, wat je nu allemaal kunt doen. Nooit had ik toendertijd, toen ik nog werkte, kunnen denken dat de tijd zo voorbij zou vliegen. 
  • De afgelopen jaren bedacht ik diverse systemen om greep op de tijd te krijgen
  • Natuurlijk begon het met een dagelijks schema. Wanneer ineens 36 uur werk per week wegvalt is de structuur weg. Enkele maanden genoot ik van heel erg laat naar bed gaan en heel erg laat opstaan. Maar ik merkte dat ik de morgens ging missen. Nu heb ik een goed werkende structuur opgebouwd.
  • Ik zocht op internet een verklaring voor het feit dat de tijd vliegt. Ik ontdekte alom een bevestiging van mijn gevoel. O.K anderen hebben het ook, gelukkig maar.
  • Opmerkelijk is wel dat ik me ineens zoveel herinner. Meer dan vroeger? Ik weet het eigenlijk niet. Wel weet ik dat het me opvalt. Beeldende herinneringen.  

 Uit de nieuwe Flow

Zonet heb ik wat boodschappen gehaald. Ik kocht de nieuwste Flow en ook het Flow papierboek. De laatste geef ik mezelf cadeau met de kerst. Ik moet een beetje lachen, want toevallig is deze Flow een themanummer en het onderwerp is tijd. Flow richt zicht op 30-40-50-ers. Vrouwen die gezin, huishouden en werk combineren. Niet voor mij dus. Nu weet dan, dat ik een fan van het eerste uur ben, ik heb ze allemaal nog. Het is een combinatie van liefde voor papier, illustraties, prachtige foto's en mooie interviews. Irene en Astrid, ze begonnen samen met de Flow. Astrid is nu weg, ze volgt een opleiding tot leraar. Sinds Irene alleen eindredacteur is van Flow zijn de themanummers verschenen. Ik heb het even doorgebladerd en ik weet zeker, ik heb er ook wat aan.

Nu, mijn tijd wordt niet gekenmerkt door stress, wat 1 van de punten in dit nummer is
Die tijd is gelukkig voorbij
Wat ik het ergst vond aan het werk?
De vele vergaderingen en de HEIdagen
Verplicht een dag "ergens" met het hele bedrijf communiceren
Mijn hemel, wat haatte ik dat

Toen ik boodschappen deed dacht ik 
Als ik al "met de jaren wijs geworden ben", dan is het dit
Het besef dat dankbaarheid een geluksgevoel geeft
Ik liep buiten in het stralende najaarsweer
En dacht aan mijn collega's die nu binnen zitten, lange dagen binnen zitten
En ik herinnerde me weer hoe dat voelde, 38 jaar deed ik hetzelfde
En nu loop ik zomaar op een woensdagmorgen heerlijk in het zonnetje
Ik voelde me dankbaar en ja, daar is het weer....... geluk

zaterdag 22 oktober 2022

Ontspannen........

 Ik heb nog steeds zoveel plezier van fotobewerking

Ik ben van alles aan het uitproberen

Hier, bloemetjes buiten de rand, wat een leuk effect
 
                                                    
                                                   EN HIER, EEN TEKST INVOEGEN

 
ONDER ELKAAR


Het is ONTSPANNEND

vrijdag 21 oktober 2022

Onduidelijkheden en vriendjes met IPiccy?


PicMonkey werkt niet meer. Het was al aangekondigd dat dit vandaag zou gebeuren. Ik hou nu mijn creditcard in de gaten om te zien of het bedrag afgeschreven wordt, dan klim ik weer in de pen. Ondertussen heb ik IPiccy, een gratis fotobewerkingssite. Hierboven zien jullie 3 foto's. De middelste bewerkte ik met IPiccy, de uitersten nog met PicMonkey. Stel, ik heb het verkeerd gedaan en er wordt niets van mijn rekening geschreven, dan ben ik uiteindelijk de geluksvogel, ik heb vrijwel hetzelfde, maar dan wel gratis. En mocht alles toch goed gaan, dan heb ik mijn vertrouwde PicMonkey weer terug. Maar de kans is groot dat ik het dan volgend jaar niet verleng 😊 Paypal heb ik dan allang opgeheven, met heel veel plezier...... 


Kijk, dit zijn van die rare dingen wanneer je met een nieuw systeem werkt. Ik probeer van alles, natuurlijk ..... rotate..... maar 4 maal geprobeerd, ik blijf hem op zijn zij krijgen, vervelend....

Het blijft me bezig houden, de gasprijzen. Ik begin er hoe langer hoe minder van te begrijpen. Dat wij een flexibel contract hebben weet ik sinds kort. Dat we het afgelopen jaar 2 verhogingen heb gekregen zie ik op het overzicht. Enkele jaren geleden stapten wij over op een andere maatschappij. We hoefden daarna 80 euro minder te betalen. Nu, na de verhogingen, zitten we ongeveer 20 euro boven de prijs die we aan de eerste maatschappij betaalden. Is dit nu die enorme verhoging waar het nieuws het dagelijks over heeft? En krijgen we nu echt de volgende twee maanden 190 euro per maand van de overheid ter compensatie van de gestegen gasprijzen? Ik heb steeds in mijn angstaanvallen dat we ineens 400, 500, 600 euro moeten gaan betalen. Maar...................

Ik heb het er met een vriendin over. Ik vertel wat wij nu betalen. Zij vertelt dat ze van 235 naar 850 is gegaan. Kijk, dit bedoel ik, daar ben ik bang voor. Dit is wat ik in de media hoor en nu zelfs dichtbij, een vriendin. Ik schrik van haar verhaal. Krijgen wij de klap nog? 


En deze staat wel recht, gelukkig maar. Zwaar bewerkt. Ik maakte de foto onder kunstlicht, al onduidelijk van zichzelf. Allerlei laagjes IPiccy eroverheen. 

woensdag 19 oktober 2022

Netflix, bingewatchen en blaadjes op mijn weg.


Ik ben aan het bingewatchen. Iets wat ik dacht nooit te zullen doen. Ik ken het begrip van internet, maar zelf kijk ik gewoonlijk 1 aflevering van een serie, hooguit twee achter elkaar, maar meer? Nee nooit gedaan, tot nu.......

Ik ben in de ban van een Canadese netflixserie. Ook iets waarvan ik dacht het nooit te doen. Netflix, ik heb gekeken wat zij aan te bieden hebben. O, genoeg dingen, maar..... ik kan al zoveel bekijken, via de "gewone" tv en via YouTube, dus een abonnement heb ik nooit overwogen 

En nu...... min of meer verslaafd aan de serie "the Burden of Truth". Sinds we digitale tv hebben kijk ik regelmatig bij het aanbod naast de tv programma's. Hoe ik zo in deze serie verzeild raakte weet ik niet meer. Maar vanaf aflevering 1 ben ik verkocht, wat spannend en wat mooi. Er zijn 4 seizoenen en ik ben nu halverwege seizoen 3. Ik denk er zelfs over het daarna opnieuw te gaan bekijken. Ben je benieuwd waar het over gaat: wiki/Burden_of_Truth

Ik maakte een kleine herfstwandeling. Ik liep deze keer eens "omgekeerd" Ik heb enkele lievelingswandelingen, soms begin ik waar ik normaal eindig, alles bekijken van de andere kant. Doet raar aan, maar ook leuk.

 BRUGGETJE OVER

BLAADJES, OVERAL BLAADJES

IK DEED WAT BOODSCHAPPEN

en kijk, weer thuis


EN NOG EEN BLAADJE



maandag 17 oktober 2022

Vaccin en lekker fröbelen, uitproberen.

Zo, we hebben het nieuwe corona vaccin. Dit keer konden we het op een plek krijgen dichter bij huis. Het was er druk, veel drukker dan ik verwachte, en het was kleiner, en we stonden dichter bij elkaar. 


TWEE VLIEGEN IN 1 KLAP
Ik moet eigenlijk langzamerhand met mijn kerstkaarten beginnen
 Ieder jaar denk ik "was toch eerder begonnen"
Maar ook nu eerst nog wat anders
Twee vriendinnen zijn jarig en ik stuur altijd een kaart
  • Zij leven erg mee met mijn Frida avonturen
  •  En herfst........Want eigenlijk wil ik ook graag herfstkaarten maken
Een combinatie, is het niet slim?


WAT EEN LEUKE REACTIE, LUUS
Ik ga al de programma's die je noemde uitproberen

zaterdag 15 oktober 2022

Wandeling en een overpeinzing.

Gisteren wandelde ik met mijn vriendin onze lievelingswandeling

Zij woont in een hoog flatgebouw met een prachtig uitzicht, maar met een macro view

Daarom had ik alle blaadjes in onze tuin laten liggen, zodat ik haar een herfstgevoel kon geven

Want, in mijn beeldvorming zijn veel bomen nog groen

Ja, zei zij ook, de bomen die ik in de verte zie, zijn allemaal groen

Goed........

Wij wandelen dus, wat blijkt.......

Overal bomen in herfstkleur

Hoe kan dat nu? Hoe kan het dat ik zo achter loop?

En narigheid, ik vergat mijn camera


We kwamen bij de tuinen en verdorie, geen camera, ineens een helder moment, mijn telefoon

Deze foto's nam ik dus met het cameraatje op mijn telefoon
Ik bewerkte het met PicMonkey, want ik heb het nog......
Even was ik blij, ik dacht dat de betaling rond was, maar nee...... dus wachten

Op de radio hoorde ik dat er enkele banken zijn die in grote steden steunpunten gaan oprichten waar ouderen hulp kunnen krijgen bij het digitaal bankieren. Wat bedoelen ze met ouderen? Nu, iemand zoals ik, denk ik, raar idee😊. Nu ja, na dit gedoe om een paar euro's overgemaakt te krijgen, geef ik me over. Hulp zou fijn zijn. En dan asjeblieft niet via een digitale helpdesk.



Waarom ik er een beetje over doorga is dat ik trots ben op mijn computervaardigheden. Al vanaf het eerste moment dat ze er waren was ik gek op de mogelijkheid van de computer. In de jaren 80 bracht een collega 1 mee naar het werk. Hij had een nieuwe Apple gekocht en wilde ons laten kennismaken met het systeem. Het zag er zo uit:

Overgenomen uit: Lanacion

  • Ik vond het fantastisch, was er uren mee bezig, zette de hele sociale kaart erin.
  • Een ander moment, ik was bezig met het behalen van het certificaat Wordperfect, ja, ooit bestond er een dergelijk systeem :-). Een collega, die er verder mee was leerde me hoe ik letters heel groot kon maken en printen. Mijn hemel, wat leuk.
  • En toen op een dag, het lijkt wel het begin van een sprookje, lang, lang geleden kregen we op het werk allemaal computers, nog zonder internet en iets later, kregen we van het werk voor thuis een computer MET internet. 
  • Het vreemde was, heel veel iets jongere mensen vonden er niets aan. Zo werd ik ineens een soort expert. 
  • Toen er in het informatiecentrum op het werk ook internet kwam voor publiek en mensen e-mails moesten kunnen versturen, werd ik er altijd bij geroepen, wanneer er een klant was die een hotmailadres moest leren aanmaken. 
  • Toen in de periode van de bankencrisis er de dreiging was dat er massaontslagen zouden plaatsvinden (Weten jullie nog, broekriem aantrekken, Rutte?), ook bij ons, heb ik heel wat Linkedin profielen aangemaakt.
  • Ik maakte voor collega's heel veel leuke, digitaal vormgegeven deelname- formulieren aan afscheidsmappen voor collega's.Vormgegeven tekstjes, foto's, herinneringen in een mooi lettertype etc.
  • Ik kreeg indertijd het idee dat de babyboomers en de jongste generatie van indertijd meer op 1 lijn zaten, dan de generatie die nu 50-60 is. Die jonkies kwamen met super hippe laptopjes op het werk en ik keek jaloers toe. Wat leuk, wil ik ook. 
Over het algemeen red ik me digitaal goed en ik vind het ook nog steeds heel, heel erg leuk en ik leer graag nieuwe dingen. Maar soms, wanneer het gebracht wordt als simpel en toegankelijk, denk ik, mijn hemel.

donderdag 13 oktober 2022

Troubles......... onduidelijkheid.


 Liggen er al zulke mooie gekleurde bladeren op straat?
Nee, het was bij 1 klein kleurig boompje waar ik dit zag
Veel van de bomen zijn nog groen
Het verkleuren begint heel langzaam te komen


Hoewel deze boom al erg zijn best doet


Ik ga jullie even waarschuwen
Ieder jaar zet ik het volgende op mijn blog, ik las het deze week weer terug
Binnenkort overschakeling naar de wintertijd
Ieder jaar weer een schok  voor mij, hoe vroeg het dan ineens donker wordt
Ik stel me er graag bij voorbaat een beetje op in 


Het geld is nog steeds niet overgemaakt naar PicMonkey
Ik vertelde al dat ik div. servicebalies benaderde
Ik begrijp de beide systemen, creditcard en Paypal nog steeds niet
Nu heb ik afgesproken dat ik niets meer doe, wachten
Misschien word ik afgesloten van PicMonkey, (vandaag nog niet het geval) 
Maar zodra ik kan aantonen dat  het betaald is sluiten ze me dan weer aan
Ondertussen heb ik ook Ipiccy, wat tot nu toe goed bevalt
Onderstaande heb ik ermee gedaan, is toch mooi?


dinsdag 11 oktober 2022

Ik kreeg een fijne tip en....... uitproberen.


Ik heb nog steeds problemen met de betaling aan Picmonkey
Heel vervelend, de ene na de andere helpdesk benader ik
Maar geholpen ben ik niet

Ik ben nu zo ver dat ik denk, dan maar geen PicMonkey
Judy, ik ben zo blij met jouw tip
NB. het is gratis

UITPROBEREN


En een heel andere foto

Ik vind het effect prachtig

zondag 9 oktober 2022

Alice in Wonderland, in de weer met ......wires, betalingsmethodieken, 3DSecure authentication en wat niet meer.



 MIJN FRIDA PORTRET IS AF

Ik kan het inzenden tot 12-10, dus net op tijd

----------------------------

FOTOBEWERKING

De afgelopen week ben ik druk geweest met..... geld overmaken naar 

PicMonkey USA, mijn fotobewerkingssysteem

Elk jaar betaal ik met een creditcard maar nu krijg ik een email, er zijn "problems"

Ik heb een nieuwe creditkaart gekregen en die had ik niet gekoppeld, dus logisch

 maar........ er blijkt meer aan de hand

Vanuit de EU moet er nu een extra beveiliging bovenop

3DSecure authentication, na zoeken ontdekte ik .......mijn wachtwoord

Maar, PicMonkey,  kan daar blijkbaar (nog) niet mee werken 

Of ik het via PayPal wil betalen, wordt mij per email gevraagd

-----------------------------

Heel wat uurtjes zweten

Heel veel over en weer emailen met vriendelijke Maureen van de Picmonkeys servicebalie

Geen resultaat

-----------------------------

Sms-je zus, wachtwoord zo, geen toegang tot Paypal,

nog een sms je, naam van mijn vader als extra beveiliging, weer een sms met een code

Zowaar ik heb een Paypal account, maar nu?

Ik word niets wijs op hun side, ook niet bij navragen op Google

Hoe zet ik nu mijn- en hun bankrekening erop?

Het lukt niet

-------------------------------------

Ik benader opnieuw de servicebalie 

Maureen weg, plaatsvervanger schrijft dat ik ook een wire kan sturen

Hij stuurt alle gegevens van PicMonkey, banknr. etc.

Op goed geluk probeer ik  een wire via Ideal, lukt niet

----------------------------

En dan, terwijl uitgerekend nu mijn Frida Kahlo portret af is,

ik een foto heb gemaakt en ik die foto wil bewerken, is mijn account AFGESLOTEN

Ik stuurde dit keer een pissige email naar de servicebalie

Met de vraag het nog 1 week te verlengen, wat ze deden......

-------------------------

Ik was net zover dat ik dacht, dan maar geen PicMonkey meer

Toen ik een mail kreeg van PayPal en via die mail lukte ineens alles

In het Nederlands, hoe koppel ik mijn bank, zoeken naar hun bank

En hup..... weg is het geld

Een kopietje stuurde ik naar PicMonkey

En nu maar hopen dat ik een jaar verder kan

---------------------------------

MIJN HEMEL,  DE MODERNE TIJD

Eerlijk gezegd ben ik supertrots dat ik het allemaal doe en kan

Snap ik het ook, ja, ik snap wat ik doe, in grote lijnen, ja, met vraagtekens

Vind ik het leuk, nee helemaal niet, weer iets erbij om in de gaten te houden

Het is vermoeiend, maar, ook handig, dat je via een laptop contact kunt hebben met Verweggistan

maandag 3 oktober 2022

Boekenproject 2022.


MIJN BOEKEN EN BIOGRAFIE PROJECT 2022

Waarom valt het me toch zo moeilijk om erover te bloggen?
Mijn oorspronkelijke project was 2 boeken uit de wereldliteratuur en 1 biografie per maand
Jarenlang ging het goed
Ik maakte zelfs een illustratie bij elk boek wat ik las
Nu lees ik wel, maar het kost zoveel moeite, waarom toch?

TWITTER
Indertijd ontdekte ik dat het vroegere lezen, wat ik zo heerlijk vond, verandert is door internet
Ik kon alleen nog maar korte stukjes lezen
Ik wilde dat doorbreken en verzon bovengenoemd project

Maar nu, het TWITTER hoofd is sterker dan ooit

Het komt doordat ik zo bezig ben met de politiek op internet, de tv, de radio. Eerst Corona, toen het idiote terugtrekken uit Afghanistan. Daarna Oekraïne, vluchtelingen van daar die alles mogen wat vluchtelingen van elders niet mogen. De vluchtelingencrisis, de energiecrisis, Arib, het een is nog niet bezig of het volgende buitelt er alweer overheen en het maakt dat ik me nu ongeconcentreerd voel. Natuurlijk denk ik wel eens, luister dan niet meer, kijk niet meer, sluit je ervoor af. Maar het vervelende is dat het lijkt op verslaving, het interesseert me........ en ze zeggen wel eens dat alles waar je je aandacht aan geeft, groeit. Nu, het groeit me boven mijn hoofd. Zou moeten detoxen. 

Ik heb nog wel wat gelezen, helemaal zonder kan ik niet

In dit blogje ga ik eens uitzoeken hoe mijn project eraan toe is
Het is nu oktober, ik zou 18 romans en 9 biografieën hebben gelezen

MIJN BOEKENPROJECT 2022

De Bibliotheek van Paris - Janet Skeslien Charles

Parijs is een feest - Ernest Hemingway
Op doorreis - Lisa St. Aubin de Teran ·
Een Huis in Italië - Lisa St. Aubin de Teran
Thuis in Rome - Rosita Steenbeek
Het huis achter de heuvel - Jenny Glenfield
New York - Capitool
Emma - Jane Austen
Droom groot - Eva Jinek
Een koffer vol citroenen - Hassnae Bouazza
De duivel draagt Prada - Lauren Weisberger
De gedroomde stad - Eric Mouthaan

BIOGRAFIEPROJECT 2022
Existentialisten - Sarah Bakewell
Omzien in verwondering- Annie Romein Verschoor
Brieven aan haar dochter - Calamity Jane
Basta - van Basten
Anna Freud - Elisabeth Young- Bruehl
Carol and John Steinbeck  - Shillinglaw
Life - Keith Richards

Het valt nog een beetje mee ontdek ik
Wereldliteratuur, nee dat is het dit jaar niet

Vond ik het eerder heerlijk over elk boek een blogje te schrijven
Nu kan ik me er niet toe zetten
Volgende keer beter, beloof ik me zelf

zondag 2 oktober 2022

Wat heb ik zoal gedaan.........


 BROODBAKKEN
Ik heb al heel wat broden gebakken met de broodbakmachine, het is zo leuk om te doen


Ja, ineens is het oktober
Wat is september razendsnel voorbij gegaan
Afgelopen week deed ik iets speciaals
IK GING NAAR DE BIEB

Ik sprak af met vriendinnen bij het bijbehorende restaurant
Dat betekent met de bus ernaar toe
De bus was best druk, drukker dan ik verwachtte
Ik reis mijn hele leven met het openbaar vervoer
En heb heel regelmatig in volgepakte bussen gestaan
Maar toen had ik nog nooit van corona gehoord
Ik ben nog steeds voorzichtig
 Ik ging daarom heen en terug op plaatsen zitten die ik normaal nooit zou nemen
Pal achter de chauffeur en een bank waarmee je achteruit rijdt

Een van mijn vriendinnen vertelde dat de bieb een nieuwe kaart heeft
De oudere moet vervangen worden, we besloten dat samen te gaan doen
En dus was ik ineens na 2 jaar weer in "mijn" bieb, het voelde als vanouds
De kaart werd verwisseld
Ik zocht snel een boek uit, zodat ik even met mijn vriendin erbij kon kijken of ik nog wist hoe ik moest "afstempelen"
Geheel digitaal, jaren gedaan, maar het bleek veranderd
Dus fijn dat zij er even bij was


ETSY SHOP
Na lange tijd er niets meer aan gedaan te hebben
En ook niets meer verkocht te hebben
Besloot ik mijn Etsy shop een "make-over" te geven
Het heeft nu een najaars look
Is leuk om te doen
Het is wel veel werk, maar ik had er zin in
Nu moet ik nog verder uitzoeken wat ik er verder nog te koop op wil zetten


FRIDA KAHLO

Ik ben nog steeds druk met mijn Frida Kahlo schilderij
Ik ben benieuwd of ik het voor 12-10-2022 af heb

Op de foto bovenaan dit blogje, waar je ook het brood ziet, zie je rechts een voorstudie
Dit idee werk ik uit op een veel groter vel papier, zodat ik de ruimte heb
Ik veranderde ook dingen

Ik ben nu bezig alle afzonderlijke onderdelen van de collage te schilderen
Daarna volgt het moment van er eenheid in brengen
Dat is het leukste, maar ook het spannendste moment

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015