K L E U R R I J K

GERI MEFTAH ART
Op dit blog vertel ik over de dingen die mij bezig houden. Schilderen, tekenen, lezen, fotograferen.

woensdag 23 december 2009

Sneeuw.

Wat een gedoe met die sneeuw. Eerst zaterdag in een koude wind boodschappen gedaan. Zondag lekker behaaglijk binnen gebleven, en ondertussen verbaast naar buiten gekeken, waar windvlagen een soort sneeuwstorm veroorzaken. Ik probeer vogelvoer zo te plaatsen dat het niet nat wordt, maar geen vogel eet er van. Ik geef de meerkoeten en eenden voor mijn huis brood en er breekt een ware veldslag uit. Er wordt gepikt naar elkaar, eten voor elkaar neus weggekaapt. In een mum van tijd zijn er 4 maal zoveel eenden en koeten en uit het niets ook een legioen meeuwen. Ik weet niet of dit voedsel wel goed voor hen is, maar ik vind het zo'n in en in triest gezicht zoals ze daar vastgeplakt lijken op het ijs of in een klein wak dobberen.

Op maandag ben ik altijd vrij, maar ik word onverwacht uit mijn bed gebeld door iemand van het werk die zegt dat de heidag niet doorgaat. Ik kan daarna niet meer slapen en kijk uit het raam hoe auto's stapvoets rijden, een eenzame wandelaar voetje voor voetje zet en er tot 10 uur geen bus rijdt.
Omdat ik pijnstillers nodig heb ga ik binnendoor naar de apotheek. Heel mooie plaatjes, maar wat loopt DAT zwaar. Ik zie er uit als de verschrikkelijke sneeuwvrouw, dik ingepakt, maar het blijkt helemaal niet koud.
Uit voorzorg voor de dag erna mail ik een collega om te vragen van ik mee mag rijden in zijn auto.
Dat mag, maar hij verslaapt zich .......
Treinen die niet rijden, een stroom gestrande reizigers op Schiphol. Nederland ligt helemaal plat.

Ik denk terug aan de tijd toen er nog geen centrale verwarming was, maar 1 kamer verwarmd was in huis, ijsbloemen op de ruiten, een kruik mee naar bed, extra veel dekens en 's morgens kolen scheppen, sneeuwpoppen maken en schaatsen. Dit soort winters kwamen veel meer voor, of bedriegt mijn herinnering me?

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.

Populaire berichten