maandag 29 december 2014

Goede voornemens


Het is nu bijna het einde van het jaar. Ik ben bezig met bedenken wat ik het volgend jaar zou willen doen. Ik ben er heel trots op dat het gelukt is om 24 boeken te lezen en wil dit zeker voortzetten. Het uitzoeken van boeken was leuk, de rust vinden om ze te lezen was leuk, het lezen zelf was leuk en het informatie over de schrijvers en de boeken op internet te zoeken was leuk. Mooie bijkomstigheid, het gaf structuur, iets waar ik in 2014 naar op zoek was.

BOEKEN:
  • 24 boeken lezen. 12 uit de wereldliteratuur en 12 uit de Nederlandse literatuur. Hierbij kaarten schilderen.
  • 12 Biografieën lezen. Ik wil dit vooral in de middaguren doen. s 'Middags een biografie lezen kan mijn gevoel voor de middag versterken.  Ik wil beginnen met een biografie over Nietzsche. Dit boek is een dikke pil die ik in de jaren 90 kocht en hier en daar bladerend las. Ik wil hem nu eens helemaal gaan lezen. Ik wil bij de biografieën ook weer kaarten gaan schilderen. En ik ga informatie op internet zoeken en in een blog verwerken. Ik wil via Google Earth gaan volgen waar hij woonde en welke reizen hij maakte. Op deze manier leer ik meer over Duitsland. Ik ben altijd meer op Engeland gericht geweest en weet weinig van Duitsland. Ik heb zelf nog meer biografieën die ik wil gaan lezen en ik verheug me er ook op ze uit de bibliotheek te gaan halen.



    SCHILDERIJEN
  • Ik heb de eerste opdracht voor het komende jaar binnen. Een verjaardagskaart schilderen. HIEP HOI!!!!!!!
  • Ik ga nog een winterschilderij maken (2014)
  • Ik wil ook het komend jaar 4 seizoen schilderijen maken (2015)
  • Ik wil proberen ook 4 schilderijen te maken die met TIJD te maken hebben.
  • Ik moet een heleboel kaarten schilderen om zelf te versturen, zoals baby- en verjaardagskaarten. Ik ben nu vrijwel door mijn eerder geschilderde kaarten heen
  • Ik wil dus kaarten maken die bij de boeken die ik lees passen

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015