zondag 29 augustus 2021
vrijdag 27 augustus 2021
Mijn verjaardag.
Mijn verjaardag stond opnieuw in het teken van boeken. Twee jaar geleden zou ik er niet over gedroomd hebben om boeken te kopen. Onze boekenkasten zitten al zo vol, vond ik, er kan niets meer bij. Maar Covid 19 veranderde alles. Voor die tijd ging ik 1 maal per maand naar de bieb en haalde de boeken die ik wilde lezen. Vorig jaar stopte dit, ik ging niet meer naar de stad en kochten we voor het eerst weer nieuwe stapels boeken tijdens onze verjaardagen en de kerst. En dit jaar? Ik ga nog steeds niet naar de stad en dus.......... nieuwe boeken. En....... door anders te schikken kan ik ze nog steeds in de boekenkasten krijgen ๐
Ik koos een paar boeken die ik tijdens mijn boekenproject las en prachtig vond
Ik had niet verwacht ze ooit zelf te zullen hebben en ben er nu heel erg blij mee
De boeken waarin ik direct ben gaan lezen
Toen de ellende in Afghanistan uitbrak nadat de Amerikanen zich wilden terug trekken begon ik veel te lezen over Afghanistan. Want het terugtrekken riep veel vragen bij me op. De eerste vragen die boven kwamen waren:
- In februari 2020 werd er een akkoord getekend tussen de Taliban en de USA. We hebben dus alle tijd gehad om bijtijds de burgers te evacueren en daarna de troepen. Waarom is dit niet gebeurd? Waarom die chaos?
- Hebben de Amerikanen hun soldaten teruggehaald en een heel modern toegerust leger wat bij de Afghaanse regering hoorde achtergelaten? Ik lees de eerste dagen over een luchtmacht, commandotropen, een modern uitgerust leger. Ik hoor ze zeggen dat ze niet zo snel verwachten dat de Taliban zou overwinnen. Verwachten ze het wel, alleen in een langzamer tempo? En dan dit soort leger achterlaten voor een groepering die je eerst terroristisch noemt? Ik dacht, hier klopt iets niet!
maandag 23 augustus 2021
You Tube films die mijn ogen openen.
- Bette Dam (haar website) - Twitter/BetteDam
- Twitter/ Natalie Righton
zondag 22 augustus 2021
Mijn boekenprojecten 2021, hoe staat het daarmee?
Ik moet nu echt iets schrijven over de boeken die ik las. Ik loop erg achter. Het is een beetje een ratjetoe wat ik las. Ik begon mijn boekenproject omdat ik weer "gewoon" wilde gaan lezen. Niet het hapsnap lezen, stukje hier, stukje daar, waaraan ik gewoon was geraakt door internet. Ik stelde me voor boeken uit de wereldliteratuur te gaan lezen. Ik heb dit jarenlang gedaan. Ik vind het nog steeds leuk dat dit gelukt is. De laatste 2 jaar komen er steeds meer "leuke, gezellige" boeken bij. Is dat erg? Nu een stemmetje zegt JA. Realiteit is dat ik door allerlei gebeurtenissen in de wereld last heb gekregen van concentratie stoornissen en het lezen nu moeilijker gaat.
De boeken die ik las:
- Bridget Jones - Helen Fielding
- De 7 levens van Wubbo Ockels - Gean Ockels
- Mijn Ontsnapping - Benoite Groult
- Terug naar de Provence - Frรฉdรฉrique Hรฉbrard
- Dagboek uit Wuhu - Emily Prager (dit boek ben ik nog aan het lezen)
- Het Verre Geluk: het Huis Koeragin /het erfgoed van de Astrows - Constance Heaven
- Een Kamer voor Jezelf - Virginia Woolf
- De Hindi Bindi Club - Monica Pradhan
- De Olijvenoogst - Carol Drinkwater
- Gertrude Stein - Walter Sorell
- De autobiografie van Alice B Toklas - Gertrude Stein
- de Kleine Bakkerij op het Strand - Jenny Colgan
- Journal of a Book - John Steinbeck
- De Smaak van Champagne - Sarah Kate Lynch
- Liefdesdomein - Rosita Steenbeek
- Bridget Jones - Helen Fielding
- De 7 levens van Wubbo Ockels - Gean Ockels
- Terug naar de Provence - Frรฉdรฉrique Hรฉbrard
- Dagboek uit Wuhu - Emily Prager
zaterdag 21 augustus 2021
Met een vriendin op stap, het zonnetje, een taart en kleine, blauwe bloemetjes.
Een vriendin kwam op bezoek
We zouden samen even boodschappen gaan doen bij ons winkelcentrum
Zij heeft er een hekel aan, ik vind het leuk
Ze is wat moeilijk ter been, maar we houden wel van wandelen
We maakten dus een kleine wandeling
We zijn gek op bloemetjes, insecten, vormen van planten en bomen
Mijn vriendin heeft uitgezocht dat de onderste 3 "dingetjes" op de foto v.d. europese-blazenstruik is
Het was al vroeg herfst "hunten" dit jaar, de eerste kastanjes
Wat dat betreft ben ik gek op de herfst
Rode bessen, ze zijn er al, maar straks, zo leuk, mee naar huis nemen......
Vooraf bakte ik een pruimentaart
Ik nam ingrediรซnten meer voor twee taarten, maar vergat een belangrijk ingrediรซnt voor de bosbessentaart. Dus was de keuze welke taart ik zou bakken snel gemaakt
Net even lekker in het zonnetje gezeten, met thee en een stapel oude Flows
Ja, ik hou van.........
vrijdag 20 augustus 2021
Wat heb ik zoal gedaan?
De blauwe bloemetjes zijn opgekomen uit zaadjes die ik van een vriendin kreeg
Tot aan de situatie in Afghanistan las ik, min of meer geconcentreerd, in dit boek
Op dit moment lukt het me niet meer
Ben zo bezig met Afghanistan
Probeer te begrijpen wat er gebeurd is
Er klopt volgens mij zoveel niet van wat ons verteld wordt en werd
In de Romeinse tuin is vreemd genoeg veel weggehaald
Maar de artisjokken staan er nog
Dahlia's
zaterdag 14 augustus 2021
Vriendinnen op bezoek en een gesprek over WATERSTOF.
Van de week kreeg ik, voor het eerst sinds anderhalf jaar, twee vriendinnen op bezoek. Er was een aanleiding waarover ik in een ander blogje zal vertellen. Ik had een zelfgebakken focaccia en een zelfgemaakte slagroomtaart, verder heerlijke kersen, groot en zoet en lekkere kaasjes. Jullie begrijpen dat we veel moesten bijpraten. Het was zo fijn ze weer te zien. Een van hen bracht vorig jaar (het Corona jaar) tasjes met daarin zaadjes van tomaten en bloemen, ze hing ze aan de knop van de deur. Eenmaal zag ik haar en konden wij even met elkaar praatten. De andere vriendin is onlangs oma geworden. Wat een schattige baby is het, haar kleinzoon. Ze maakte heel mooie trappelzakken. Een derde vriendin kwam vanwege gezondheidsklachten niet.
Nadat we over allerlei persoonlijke zaken spraken kwam ook het klimaat rapport van de UN ter sprake. Een van hen zei, wanneer er een ramp gebeurt ben ik volledig onthand. Ik kan nog geen vuur maken zonder een lucifer. Zo afhankelijk van het huidige "systeem".
Een van de zonen van een vriendin wil binnen zijn bedrijf als ingenieur solliciteren naar werk op het gebied van waterstof. We gaven alle drie toe dat we geen idee hebben wat waterstof is. Een vriendin vertelde dat er al heel veel gebeurd. Ik gaf aan het vervelend te vinden dat er totaal geen nieuws over is. Ik bedoel, ik heb ontzettend veel tv zenders, maar mis een programma, waarin op een begrijpelijke, enthousiaste manier uitgelegd wordt welke ontwikkelingen er zijn. Op de radio hoorde ik een mooie reactie op de vraag wie gaat dat betalen? Het gaat ons heel veel opleveren. Want natuurlijk, het schept werkgelegenheid en het brengt geld in het laadje.
Ik ben daarom eens op zoek gegaan. Ik toetste waterstof in op Google Nieuws. Ik vond veel zeer interessante info.
- Equinor, Gasunie, RWE en Shell versterken hun samenwerking binnen AquaSector. Dit project moet het eerste grootschalige waterstofpark op zee van Duitsland worden. AquaSector moet aantonen dat waterstofproductie in zee een efficiรซnte, kosteneffectieve en duurzame productiemethode kan zijn voor groene waterstof. Groene waterstof is waterstof die is opgewekt met behulp van energie afkomstig uit duurzame energiebronnen, zoals wind- of zonne-energie. Het doel van het AquaSector project is de installatie van elektrolysers met een totale capaciteit van 300 megawatt. Een elektrolyser is een apparaat dat waterstof produceert met behulp van elektrolyse. Dit is een proces waarbij met behulp van stroom water wordt gesplitst in zuurstof en waterstof. Grootschalig offshore waterstofpark in Duitse Noordzee op komst - Maakindustrie Nieuws
- Groene waterstof-ammoniakfabriek in Abu Dhabi • Pomp NL
- Groningen loopt voorop bij het ontwikkelen van waterstof, en bij bussen wordt het al gebruikt. Deze week werd bekend dat er ook al geรซxperimenteerd gaat worden met waterstof-fietsen. Mark Rutte weet nu alles over waterstof voor bussen in Groningen - Groninger Internet Courant (gic.nl
- De verrassende groei van waterstof in China in de eerste helft van 2021 zou de elektrolysemarkt kunnen doen stijgen tot meer dan twee gigawatt in 2022.
- Inmiddels hebben meer dan veertig landen een waterstofstrategie gepubliceerd of zijn deze in ontwikkeling. Wereldwijd worden meer dan 90 projecten gepland om waterstof in de industrie te gebruiken. Elektriciteitsgeneratoren hebben sinds januari hun geplande H2- turbinecapaciteit bijna verdubbeld.”
- Het verschepen van elektrolyse-installaties zal in 2021 verdubbelen en in 2022 verviervoudigen, tot ten minste 1,8 GW. China zou goed zijn voor 60-63 procent van de wereldwijde installaties. Wereldwijde verdubbeling schone waterstof • TTM.nl
- Een nieuw ontwikkelingsplatform voor het gebruik van waterstof in de luchtvaartindustrie is opgezet in het Duitse Hamburg. Proefproject rondom gebruik waterstof in luchtvaart van start in Hamburg - Maakindustrie Nieuws
- De haven van Rotterdam wil met de bedrijven Koole Terminals en het Japanse Chiyoda vanaf 2025 miljoenen kilo's waterstof importeren en opslaan. Die import is nodig om de waterstofeconomie op gang te helpen. In 2025 moet de eerste duurzame brandstof per oceaantanker arriveren in de Rotterdamse haven.
- Waterstof kun je namelijk niet zomaar in een olietanker stoppen. Omdat het bij kamertemperatuur een gas is dat heel veel ruimte inneemt, moet je het op de een of andere manier in elkaar krimpen. Dat kan op een paar manieren: door waterstof koud te maken, of er een ander molecuul van te maken dat wel vloeibaar is.
- Hoe duurzaam de waterstof precies zal worden, moet ook duidelijk worden uit de haalbaarheidsstudie. Wat wel zeker lijkt: de waterstof die de haven straks binnenvaart is ‘groen’: gemaakt met behulp van groene stroom, bijvoorbeeld uit zon of wind, of geothermie. Poppe: “We praten nu met een heleboel landen over de import van groene waterstof. Landen van Australiรซ tot IJsland en het Midden-Oosten tot Canada. Op die plekken is duurzame stroom veel goedkoper dan hier, waardoor de prijs van waterstof ook lager is.” Haven Rotterdam wil jaarlijks miljoenen kilo's waterstof importeren (change.inc)
- Op 15 juli 2021 is de handtekening gezet onder de ‘H2 in Agri Deal’. Hiermee willen Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN), New Energy Coalition (NEC) en Greenport Noord-Holland Noord (GPNHN) hun samenwerking verder uitbouwen. Om op deze manier vorm te geven aan energietransitie binnen de regio NHN, en hierbij in het bijzonder Noord-Holland Noord te positioneren als testbed voor waterstofketens in de agribusiness. Het collectief wil inzetten op de ontwikkeling van pilots en praktijktoepassingen van waterstof in de agribusiness in Noord-Holland Noord. Zodat de kennis over de toepassingsmogelijkheden vergroot wordt en de basis gelegd wordt voor een waterstofketen.
De ambitie voor waterstof-import is groot: 100-200 kiloton per jaar in de eerste jaren, en 300 tot 400 kiloton in 2030. Toch is dat tegen die tijd maar een klein deel van de behoefte van Nederland. Naar schatting kan Nederland in 2050 wel 7 miljoen ton (7 miljard kilo) waterstof per jaar nodig hebben. Met alleen dit project in de Rotterdamse haven komen we er dus niet. Maar het is wel broodnodig, want er is lang niet genoeg zon en wind in Nederland om alle waterstof te produceren, naast de stroomvraag van mensen.
vrijdag 13 augustus 2021
Het braafste jongetje van de klas.
De Olympische Spelen voorbij. Ik kan de radio weer aan zetten zonder een oververhitte verslaggever te horen midden in een of ander spel. Ik verheugde me al. Ik kon niet verwachten dat het eerste wat ik hoorde dit zou zijn: Nieuw-klimaatrapport-vn-wordt-harde-waarschuwing. En nu............ gaat het daarover op het nieuws? Nee, hot item zijn de Taliban en Messi.
Een zooitje in Afghanistan, veroorzaakt door eerst Rusland en daarna de Westerse machten. Ik hoop en bid voor de Afghanen dat ze nu met rust worden gelaten. Maar wel toegelaten worden tot de internationale hulpsystemen. Het kan niet zo zijn dat we gaan boycotten nadat we er zelf zo'n puinhoop hebben achtergelaten. Maar ik vrees het ergste. Ooit was Afghanistan een land met prachtige rozentuinen -Rosegarden- en ooit liepen er vrouwen in mini jurken.
En dan Messi, wat een idiotie. Gisteren zonk echt de moed in mijn schoenen. Is dit de burgerij? Is dit wat we belangrijk vinden? Salem liet me een filmpje zien van ellenlange rijen jonge mannen. Wat willen ze? Een t-shirt van Messi. Salem vertelde dat er al binnen 1 dag tientallen miljoenen aan inkomsten binnen zijn gekomen met de verkoop ervan. Ik geloofde het niet. Ik las op internet dat Juventus toen Ronaldo overstapte een 60 miljoen aan t-shirts verkocht. Mijn hemel.
Klimaat
En dan hoor ik het zinnetje waar ik een bloedhekel aan heb op NPO I radio. Ik hoefde maar 1 dag te wachten. Jan Slagter van omroep Max, toen hem een reactie werd gevraagd over het klimaatrapport: Wij hoeven niet het beste jongetje van de klas te zijn? Echt Jan........? Zal ik je vertellen hoe het echt zit?
Zweden is het beste jongetje van de klas
- De Climate Change Performance Index (CCPI) 2021 die vandaag is gepubliceerd, schetst een gemengd beeld van de vooruitgang van de Europese Unie (EU) op het gebied van klimaatactie. Terwijl de Scandinavische EU-landen, Portugal en de EU als geheel hoog op de index scoren met relatief goede indicatoren, onderscheiden Hongarije, Polen en Tsjechiรซ zich als uitschieters wat betreft klimaatvooruitgang binnen het blok.
- Drie ontwikkelingslanden behoren ook tot de top tien van de ranglijst: Marokko (7e), Chili (9e) en India (10e)
- Zweden (4e plaats, categorie “hoog”) blijft voor het vierde jaar op rij internationaal koploper op het gebied van klimaatbescherming. Zweden is echter ook geen “klimaatrolmodel”. Zoals elk ander land tot dusverre is het nog niet op weg om de doelstellingen van het Akkoord van Parijs te halen (vandaar dat ook de eerste drie plaatsen van de CCPI vacant blijven). Aan de andere kant stelt Zweden normen op het gebied van broeikasgasemissies, hernieuwbare energie en klimaatbeleid (gerangschikt in de topgroep voor elk). Het zeer hoge energieverbruik per hoofd van de bevolking (plaats 49) verhindert dat het land tot een nog betere beoordeling komt. In het algemeen klassement volgen het Verenigd Koninkrijk (5e) en Denemarken (6e). Portugal (van 25 naar 17 plaats).
- Nederland staat dit jaar opnieuw op plaats nummer 29. Daarmee is Nederland vooralsnog een middenmoter in de klimaatbeschermingsindex, een lijst met ongeveer 60 onderzochte landen.
- De prestaties van de VS zijn rampzalig: het laatste jaar onder president Trump is de tweede keer op rij dat de VS als laatste gerangschikt staat, onder Saoedi-Arabiรซ. In alle vier categorieรซn, met uitzondering van hernieuwbare energie (‘laag’), belandt de VS onderaan de lijst (‘zeer laag’) en is het enige land naast Australiรซ en Algerije dat de slechtste beoordeling ‘zeer laag’ krijgt, beide in nationaal en internationaal klimaatbeleid. duurzaam-ondernemen/nederland-opnieuw-middenmoter-met-29e-plek-in-klimaatindex-eu
dinsdag 10 augustus 2021
Hoe gaat het nu met..................... Griekenland.
Geregeld vraag ik me af hoe het momenteel toch is met landen en mensen die in het verleden, misschien nog niet eens zo lang geleden, volop in het nieuws waren. Na een periode realiseer ik me dat ik totaal niet weet hoe het er nu mee is. Ik wil dit eens gaan uitzoeken. Een van de manieren om dit te doen is naar Google gaan en dan bovenaan "nieuws" aanklikken en de naam of het land etc. invullen. Dan krijg je de laatste nieuwsberichten.
Ik ontdekte en dit doet me beseffen dat het goed is om "na het nieuws" uit te zoeken.
- Ik wist niet van het herstelplan
- Toen Griekenland zo zwaar moest bezuinigen en het vrijwel dagelijks in het nieuws was hoorde ik dat er gekort ging worden op pensioen. Ik heb me altijd zorgen gemaakt. Want hoe moet dat nu met die mensen? Hoe maken ze het op dit moment? Ik ontdek nu dat de pensioenen teruggegeven zijn
- Ik wist niet dat Griekenland een progressieve vrouwelijke president heeft
- Ik vind het supersneu dat er nu van die felle bosbranden zijn, terwijl in het herstelplan (zie onder) staat dat men wil herbebossen.
Economisch
03-02-2021
Is zich na de zware crisisjaren langzaam aan het herstellen. Ook de handel met Griekenland trekt weer aan. Dit geldt voor zowel de uitvoer als de invoer. De maatregelen die de Griekse overheid nam ter bestrijding van het coronavirus, hebben de Griekse economie hard getroffen. De onzekerheid blijft echter groot in Griekenland, met name in de toeristische sector. Financiering uit het Europese steunfonds zou de gevolgen kunnen verzachten. rvo.nl
16 april 2021
Na jaren van economische en financiรซle crises moet het in Griekenland nu eindelijk weer draaien om investeren en concurreren. De afgelopen zes maanden heeft de Griekse regering gewerkt aan een alomvattend herstelprogramma die de Griekse economie klaar moet maken voor de toekomst, getiteld 'Griekenland 2.0'. Daarin zijn de miljarden uit het EU-wederopbouwfonds cruciaal. Griekenland krijgt 31 miljard euro uit het fonds van in totaal 750 miljard euro, grotendeels bestaande uit subsidies aan lidstaten in ruil voor economische hervormingen. Ter vergelijking: de zwaarst getroffen landen Italiรซ en Spanje krijgen zo'n 70 miljard euro uit de pot, Nederland krijgt circa 6 miljard. rtlnieuws
Het Griekse herstelplan
- Aanleg 5G-netwerk
- Omscholing en bijscholing van personeel (o.a. digitale vaardigheden)
- Digitaliseren van de publieke sector (o.a. de belastingdienst)
- Verbeterde apparatuur in laboratoria en onderzoekscentra
- Griekse eilanden aansluiten op het elektriciteitsnet
- Grote investeringen in waterbeheer, wegen en duurzaam toerisme
- Nationaal plan van herbebossing
maandag 9 augustus 2021
Geef me tijd om te schrijven, mijn aandacht te vertragen.
Dit mooie gedicht vond ik op
Het staat haaks op mijn "veel" waar ik het vorige blogje over schreef
Behalve aan "veel" heb ik ook behoefte aan datgene wat zij beschrijft
Geef me tijd om te schrijven
zondag 8 augustus 2021
Ideeรซn, plannetjes, hypes en mijn "analoge" notebooks.
Ik weet niet hoe het met jullie is maar bij mij "poppen" alsmaar ideeรซn op, in een snel tempo. Ik word direct enthousiast en wil er iets mee. Het geeft een heel plezierige "boost", maar leidt ook tot chaos. Want ik ben met het een bezig, even tussen door iets anders, dan nog weer iets anders. Multitasken, hartstikke leuk, maar het leidt vaak tot niets. Ja, een vol hoofd en de vraag wat heb ik vandaag eigenlijk gedaan?
Zo is het ook met mensen en dingen die me interesseren. Ik volg ze via Facebook, Twitter en Instagram of via hun blogs. Het worden er meer en meer. Al langere tijd ben ik aan het broeden op structuur tegenover "te veel". Hoe kan ik dit nu eens allemaal in een handbaar, gemakkelijk toegankelijk systeem brengen? Eerder vertelde ik van mijn ontdekking interessante websites op te slaan in de oude, vertrouwde "favorieten". Dit bevalt. Voordeel is dat ik dingen kan terugvinden. Nadeel is dat het nu al zo veel is.
Jullie weten dat ik een boekenproject heb. Vanaf januari 2020 ben ik begonnen in een schrift te noteren wat ik interessant vind in een boek, een analoog project dus. Ik zet er de pagina bij, zodat ik het altijd terug kan vinden. Wat ik ook merk is dat ik wat op papier staat gemakkelijker nog eens overlees dan wat ik digitaal zie en dat geeft een fijn gevoel. Ik heb nu een dik notebook met aantekeningen van de boeken die ik vanaf 2020 las. Het is bijna vol. Ik kijk er regelmatig naar naar en dan haal ik weer kennis op.
Ik ga nog steeds niet naar de bieb. Heb vorig jaar aardig wat nieuwe boeken gekocht en heb de boeken gelezen die ik in mijn kasten heb staan. Was leuk. Ik ben nog steeds lid van de bieb, ga het ook niet opzeggen. Ik probeerde een luisterboek. Terwijl ik de kamer opruimde luisterde ik naar een verhaal over vrouwen in de Australische bush die een boekenclub gaan opzetten. Ik vond het leuk. Ga dit vaker doen. Heb ook weer boeken opgezocht die ik digitaal kan lezen. Blijf ik toch een stuk minder leuk vinden. Van papier lezen heeft duidelijk voor mij meerwaarde.
Sinds kort ben ik ook begonnen met wat ik mijn werkboek noem. Een notebook waar ik van alles en nog wat in noteer, regelmatig kijk ik erin. Op de een of andere manier sneller dan ik iets opzoek in "favorieten". Jaren geleden heb ik dat al eens gedaan, ik kwam het boekje onlangs tegen en vond het zo leuk terug te lezen dat ik er weer mee begonnen ben. Nogmaals, papier maakt me blij. Om op te schilderen, te tekenen of te lezen. Ik hou van papier.
Ontdekking
Wat ik in een notebook schrijf vind ik gemakkelijker toegankelijker dan alle digitale systemen bij elkaar.
Ik heb nog een ander plannetje
Regelmatig zeg ik, het nieuws bestaat uit hypes en uit meningen. Natuurlijk laat ik me er ook door meevoeren. Maar regelmatig denk ik: "Hoe zou het nu met........zijn. Dan realiseer ik me dat ik er al lang niet meer van gehoord heb.
Ik ben nu van plan op dit blog eens regelmatig uit te zoeken hoe het momenteel met iets of iemand is die een periode in het nieuws was. Ik denk bijvoorbeeld aan:
- Griekenland. Hoe is het nu eigenlijk met het land? Hoe is het nu met de economie? Ik weet nog hoe erg ik het vond te horen dat mensen hun pensioen gehalveerd werd vanwege de bezuinigingen die doorgevoerd werden.
- Libanon. Toevallig werd onlangs herdacht dat de explosie die bij de haven plaats vond nu 1 jaar geleden is. Ik was het vergeten. Dat is toch eigenlijk erg? Hoe gaat het nu met de economie. Ik hoorde dat er een rantsoen is op water. Is dat echt waar?
- China. Hoe zit het nu echt met dit land? Ik vind het zo ongelofelijk hoe rijk het nu is wanneer je je herinnert hoe het in de tijd van Mao was. De jonge mensen van toen moeten nu met pensioen zijn. Hoe hebben zij dit eigenlijk ervaren? Ik ga dit eens uitzoeken. Ik maak er een label bij: Hoe is het nu met......
- Hillary Clinton. Hoe gaat het nu toch met haar? Was jarenlang een fan van haar. Uit het oog verloren na het debacle met Trump.