K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

woensdag 1 juli 2015

Onbewoond eiland.

Ik doe mee aan met-k.com/ik-blog-de-zomer-door-week-1, een initiatief van Karin waaraan 70 bloggers meedoen

De eerste blogopdracht:
Je bent op een onbewoond eiland (beschrijf dit) en hebt maar 5 items meegenomen. Welke items zijn dat? Vervolgens schrijf je een brief aan een geliefd persoon over waar je bent en wat je mist maar misschien heb je daar alles wat je hartje begeert?


Lieve S.

In 1981 kwam ik hier voor het eerst. Wij liepen langs de manshoge suikerriet stengels, langs het paadje dat de verbinding vormde met Bananeneiland in Luxor, Egypte. In het moerasachtige gedeelte tussen vasteland en eiland bloeiden velden vol met prachtig blauwe bloemen. Nu, 34 jaar later loop ik er weer.

Wat hadden we een plezier. Ik had je net ontmoet, niet wetend dat we 34 jaar later al zo lang getrouwd zouden zijn. Ik loop verder tot de plek waar we zaten. Omringd door palmbomen en bananenbomen met hun lange trossen.

Toen was het een onbewoond eiland, of liever gezegd een bijna onbewoond eiland. Want op een van de dagen dat wij er waren kwam er ineens een man langs in een hemelsblauwe galabia. Hij vroeg of we een boottochtje wilden maken. We stapten in zijn bootje en voeren de Nijl op. Het was alsof we terug gingen in de tijd van de farao's. Water, de zon, papyrus, eendjes, andere watervogels. Na een poosje kwamen we bij een huis. Hij meerde aan.  Het huis was rond een binnenplaats gebouwd. Hier stonden dieren, ezels, een koe, kippen scharrelden rond. Boven hen een schitterende boom, wiens bladeren de hele binnenplaats bedekte en voor schaduw zorgde. We namen plaats op een bankje en kregen een koel drankje. Een oude vrouw liep naar ons toe met een tak in haar hand. Ze gaf de tak aan mij. Hennep, zei jij........Sindsdien is dit het huis van onze dromen.

Wat heb ik bij me? In ieder geval mijn fototoestel. Hoe groot was mijn teleurstelling indertijd toen, na lang wachten bleek dat het rolletje niet ontwikkeld was. Er stond niets op. Geen foto van jou, geen foto van het groen, de bloemen, de struiken, de bomen, de zon.

Ik heb mijn laptop bij me, want ik wil de foto's die ik nu maak zo snel mogelijk naar je toesturen. Verder heb ik een schetsboek en een pen bij me om alles vast te leggen en mijn aquarelverf. Ik wil alles benutten om vast te leggen wat in onze herinnering zit. Ik schrijf je dit om te vertellen wat ik allemaal zie.

Hoe mooi het is. Hoe stil en vredig, alleen een zacht briesje.  

Drie jaar met (pre) pensioen.

 
Gisteren schrok ik echt dat ik al 3 jaar met pensioen ben. Om heel precies te zijn 1 jaar met pre- en 2 jaar echt met pensioen. Ik vroeg me af  ""Wat heb ik al die tijd gedaan?"". Gisteren en vanmorgen ben ik daar eens naar op zoek gegaan. Ik heb alles op mijn weblog van de afgelopen 3 jaar nog eens bekeken en mijn agenda's erbij gepakt en ben eens gaan opschrijven wat ik zoal deed.

Wat maakte ik daar uit op?
 • Ik heb sterk het idee dat ik weinig deed, maar dat klopt helemaal niet. Ik was natuurlijk niet zo druk als de jaren daarvoor, maar ik heb meer gedaan dan ik me herinnerde. En dat geeft me een goed gevoel. Het is niet zo dat ik mijn tijd verdaan heb, zoals ik steeds dacht.
 • Ik vond het heel lastig om ineens zoveel tijd te hebben. In het begin ben ik tot diep in de nacht opgebleven. Keerzijde was dat ik pas om 11.00 uur opstond. Ik miste de morgens. Nu laat ik de wekker om 09.00 uur aflopen, maar meestal ben ik eerder wakker. Deze structuur bevalt goed.
 • We leefden 4 maanden in Egypte. Luxor/mabsoeta
 • Daarna maakten wij moeilijke dingen mee. Mijn schoonmoeder overleed en onze lieve poes Saar. In deze periode maakten we ook in de wereld  erge dingen mee. MH 17. Gaza. de ontwikkelingen in Egypte. Allemaal zaken die verdriet gaven en veel energie kosten.
 • Ik schilderde meer dan ik dacht. Zeven grote aquarellen (4 seizoen schilderijen, Janneke met viool, Vrouw met Pauw, groot schilderij m.b.t. tijd, wat mislukte, 24 kaarten bij mijn boekenproject, 8 kaarten St. Maarten, babykaarten, veel andere kaarten.
 • Het boekenproject waar ik in januari 2014 mee begon heeft me zoveel plezier gebracht. Ik kwam erop omdat ik alleen nog maar heel korte stukjes kon lezen. Een twitter brein zoals ik in een tijdschrift las. Vanaf dit moment lees ik iedere maand 2 boeken uit de wereldliteratuur. Vanaf 2015 is daar nog 1 biografie per maand bij gekomen. Ik nam me voor niet te steggelen en stiekem het einde te lezen of gedeeltes over te slaan. Het bleek verbazingwekkend gemakkelijk. En ik merkte weer hoe heerlijk het is om in een boek weg te zinken. ik las boeken die ik normaal nooit zou hebben gelezen. En ontdekte dat boeken die ik dacht saai te zijn, een wereld deden opengaan. Per boek schilder ik ook een kaart. Dit maakt het dubbel zo leuk. Over 2014 heb ik nu een bundel van 24 kaarten. Kaarten die ik normaal nooit geschilderd zou hebben.
 • We bezochten het Vincent van Gogh museum, het Rijksmuseum, 2 x het Escher Museum, het Openlucht Museum, de Markthal, een museum in Delft, het Textielmuseum.
 • We overnachten in een B&B en hotels in Amsterdam, Delft en Rotterdam.
 • Met vriendinnen naar een camping, het modekwartier in Arnhem, een open atelier,
 • Gingen naar parken en ik wandelde veel om het huis.
 • Leerden de honden Mouse en Fosca kennen en binnenkort ook Emma. En vragen ons af, willen we misschien zelf ook een hond? Of misschien weer een poes?
 • Ik fotografeerde veel en blogde heel, heel veel.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.