vrijdag 31 mei 2024

1 juni, een nieuwe maand.


De maand mei is voorbij. Ik weet nog zo goed hoe blij ik was met de krokussen, de bloesem en hoe snel het voorbij was. Buiten is de kleur groen van het stralende van de lente vervangen door een diepere bijna al zomers groen. Ik bekeek deze maand een You Tube video van "Walking Alice", New York in de vroege lente. Zo mooi, keer op keer kon ik het uitlopende blad bekijken en de prachtige bloesem. Zo hield ik het nog een beetje vast, terwijl het hier al weg was. Tijdens zo'n video kan ik lekker lezen, bijvoorbeeld bij het wachten op een van de vele stoplichten in NYC. 😊

Langzaam gaan we nu naar de zomer. De straatlantaarns gaan nu rond 22.00 aan. We gaan richting de langste dag. 


Het duurde dit jaar lang voordat ik uit de winter stand was. Eigenlijk begon het te komen toen de tuin begon te bloeien en ik weer planten op de tafel had staan. Natuurlijk zag ik eerder de natuur veranderen en de dagen lengen, maar het wintergevoel bleef. Wat is dat? ................Rust. Wanneer de zon gaat schijnen wil ik naar buiten, wanneer ik dit niet doe raakt de onrust me. 


In onze tuin komt de zon ongeveer van 10.00 uur tot 14.00 uur. Lekker erin zitten dus. Nu, deze maand heel af en toe. We weten het, he, regen.......


De lente van 2024 gaat de boeken in als de warmste lente ooit gemeten. Met 324 millimeter neerslag is het ook de natste lente die men in De Bilt ooit zag.

2 opmerkingen:

  1. We glijden langzaam de zomer in, met al dat overdadige groen. Mooi! Ik geniet mee van je tuin! Dit jaar wordt het niks op mijn balkon, jammer genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was inderdaad wel een natte maand. Voor de natuur wel goed denk ik! Hoewel op sommige plekken het water maar niet wil zakken.

    BeantwoordenVerwijderen

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015